Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Olof Röhlander. Bild: Mattias Ahlm
Olof Röhlander. Bild: Mattias Ahlm

Olof Röhlander sjunger vanlighetens lov

Victoria Greve tar med sig konceptet njutarbete när semestern tagit slut.

Det som har varit mest fascinerande med mitt liv är egentligen bristen på talang. Så börjar den mentala tränaren och inspirationsföreläsaren Olof Röhlander sin debut som Sommarvärd. En och en halv timme senare slår han fast att vanlighet är en styrka. Det som kommer däremellan är, just, vanligt i dessa sammanhang.

Röhlander står vid konkursens rand och kalendern gapar tom. Ett par år senare står han med utmärkelsen Årets talare. Förlaget som ratade hans bok vill ge ut den. Allt är på topp. Med varm röst talar Röhlander om kraften i att visualisera sina framgångar, att njutarbeta och om att high-fivea prestationsmänniskor som lyckas slappa på balkongen en hel, solig sommardag.

Men att en inspirationsföreläsare som skrivit en bok om att vända motgång till framgång använder sig av programformatets formulär 1A är ingenting att bråka om. I stället tar jag med mig spaningen att njutarbetare river av tråkiga uppgifter snabbt och för att kunna lägga mer tid på det roliga och att vara generös mot andra är en nyckel för att trivas på jobbet. Värt att tänka på när semestern är slut.

Sommarpratare 18 augusti: Sara Danius, professor i litteraturvetenskap.

Olof Röhlander, inspirationsföreläsare och mental tränare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.