Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Olle Ljungström-hyllning i "Så mycket bättre"

Vänskapen mellan Olle Ljungström och Magnus Uggla, som fann varandra när de spelade in "Så mycket bättre" 2012, tas upp i en hyllning i lördagens program.

Det hela inleds med att Miss Li berättar om att hon efter inspelningarna av "Så mycket bättre" 2012, då både hon, Magnus Uggla och Olle Ljungström var med, ångrade sitt låtval.

Hon hade hittat en låt som hon tyckte ännu bättre om, och tar i år chansen att tolka den. Det satt dock långt inne. Olle Ljungström gick bort i maj 2016, 54 år gammal och Miss Li fick en period svårt att ens lyssna på hans musik.

LÄS MER: Vänner och kollegor om sorgen efter Olle Ljungström

LÄS MER: Olle Ljungströms liv i bilder

– Jag älskar hur Olle använde uttryck och ord som ingen annan gör. Efter att han gick bort kunde jag inte lyssna på den, det blev för jobbigt. När det kom upp på tapeten att jag kunde få tolka Olle så kände jag att jag bara måste får göra den här låten, säger Miss Li i programmet.

En oväntad vänskap

Simon Nordberg och Heinz Liljedahl, som båda jobbade nära Olle Ljungström, är också med i programmet och berättar om tillkomsten av låten "Jag och min far", som Magnus Uggla gjorde en tolkning av i "Så mycket bättre" 2012.

Uggla och Ljungström fann varandra i programmet och blev vänner, något som förvånade dem båda.

LÄS MER: Recension – En sista hälsning från Olle Ljungström

– När vi åkte ner tänkte jag hur ska det där gå, men vi fann ju varandra och blev förenade på något sätt. Han hade precis samma typ av humor som jag, säger Magnus Uggla i programmet.

I ett inslag i SVT:s "Gokväll" hösten 2012 pratade Olle Ljungström om sin nyvunne vän.

– Jag var helt övertygad om att han var en överårig, grinig liten ligist. Men det visade sig att så var det inte alls, vi hade väldigt kul, han är en bra vän, sa Olle Ljungström i "Gokväll".

Vilken låt Miss Li väljer att tolka får du veta i kvällens "Så mycket bättre", som börjar 20.00 på TV4.

LÄS MER: Recension: Så mycket bättre – Del 5, 2019

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.