Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Okejgalans konferencier och allt-i-allo Anders Tengner. Bild: Olof Ohlsson
Okejgalans konferencier och allt-i-allo Anders Tengner. Bild: Olof Ohlsson

Okejgalan saknade tillstånd

Strulet kring helgens Okejgala i Partille fortsätter. Nu visar det sig att arrangören saknade tillstånd för att använda namnet Okej.

Musikmagasinet Okejs eldsjäl och ansikte utåt, Anders Tengner, låter lite trött men lycklig när GP når honom på måndagsförmiddagen. Trots allt strul med konkursansökan och arrangörsbråk blev det en 80-talsgala i Partille arena, och med undantag för tre tunga avhopp (Freestyle, Secret Service och Treat) dök de flesta artister faktiskt upp.

– Vi gick från ett stadium av fullständig panik och kaos för drygt en vecka sedan, och en inställd gala, till att bjuda på en jättebra och rolig kväll med massor av nöjda besökare. Jag sitter fortfarande här med gåshud när jag tänker på hur bra allt löste sig, säger Anders Tengner, galans konferencier, taxiförare, allmänna festfixare och allt-i-allo.

Med facit i hand funderar inte Anders Tengner på om det ska bli en ny Okejgala, frågan är bara NÄR den ska bli av.

– Det kommer garanterat att bli fler Okejgalor! Det här var startskottet för en ny 80-talsgala som kommer att dyka upp på fler ställen.

Saknade rätt till namnet Okej

Det förutsätter dock att arrangören så fort som möjligt löser rättighetsfrågan med förlaget Egmont. Det är nämligen Egmont som äger rättigheterna till varumärket Okej, och det avtal som fanns följde inte med när den nya arrangören köpte loss konkursboet.

– Vi kommer att följa upp och undersöka saken närmare innan vi fattar beslut om eventuella åtgärder mot arrangören, säger Egmonts presskontakt Jonas Lidheimer.

Tre tunga namn hoppade av och GP har pratat med flera besvikna biljettköpare. Hur tänker ni kring att galan i Partille kan ha skadat varumärket Okej?

– Det är viktigt för oss att skydda vårt varumärke men i vilken utsträckning som turbulensen kring galan har svärtat namnet Okej, och hur vi i så fall ska gå vidare mot arrangören, det återstår att se. Det vet vi inte ännu.

Är detta främst en ekonomisk eller juridisk fråga för Egmont?

– Det är främst en juridisk fråga, arrangören hade helt enkelt inte rätt att använda namnen Okej på sin gala.

Vad tycker du om arrangörens agerande?

– Det känns lite märkligt att ingen därifrån har hört av sig till oss. Kommunikationen har inte alls fungerat, säger Jonas Lidheimer på Egmont.

Micke Syd tog över

Strax efter att Freestyle hoppade av fick den första arrangören nog och ansökte om konkurs. Då gick Gyllene Tiders trummis Micke "Syd" Andersson in och köpte konkursboet varpå hans bolag de facto tog över som arrangör.

– Utan Micke Syd hade det inte blivit någon gala. Han har varit helt avgörande för att ro detta i hamn, säger Peo Thyrén, sångare i Noice som också uppträdde på Okejgalan.

FOTNOT: GP har inte lyckats nå Okejgalans arrangör för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.