Nytt publikrekord på Way Out West – 50 000 besökare i Slottsskogen

Pandemi och inga konserter, resultatet: det tidigare publikrekordet krossades på Way Out West. Aldrig tidigare har så många som 50 000 unika besökare rört sig på festivalen, som i år blev större än någonsin.

ANNONS
|

Efter två år återvände Way Out West till Slottsskogen. Och trots att många menade att det saknades ett ordentligt dragplåster till festivalen i år, var tydligen bara tanken på att få se livemusik nog. Under helgen slog nämligen Way Out West publikrekord, det meddelar arrangören Luger i ett pressmeddelande.

– Det känns som ett fantastiskt kvitto på att vi gör något som folk tycker är bra, och att musik, kultur, gemenskap och fest fortfarande är en viktig pusselbit i många människors liv, säger Ola Broquist som är en av festivalens grundare i pressmeddelandet.

Totalt rörde närmare 50 000 unika besökare sig i parken under festivalen, något att jämföra med de cirka 30 000 besökarna som brukar gå på Way Out West.

ANNONS

Lördagen var till råga på det helt slutsåld och bara den enskilda dagen lockades 30 000 personer till Slottsskogen.

Nick Cave och Burna Boy lockade storpublik

Några av festivalens höjdpunkter var när Nick Cave & The bad seeds spelade under fredagskvällen. Konserten var så pass bra att den tilldelades festivalens enda fempoängare av GP:s Jan Andersson.

Ett annat oväntat, och storartat inslag var jazzlegenden Herbie Hancocks spelning lördag eftermiddag som fick GP:s Johan Lindqvist att jubla.

Andra artister som Burna Boy och Yung Lean lockade också till ett svettigt dansgolv i parken. Och sist men inte minst stängde Thåström hela festivalen lördag afton.

Att det också var värmebölja med gassade sol varje dag känns också som något slags rekord. Inte en enda droppe regn föll.

Way Out West 2023

Samtidigt som festivalen stängde meddelade Luger att det blir ett Way Out West även nästa sommar.

Redan under söndagen släpptes ett limiterat antal ”Blind bird-biljetter”. Vilka artister som kan tänkas uppträda samt ytterligare information kommer att komma först i höst.

2023 äger festivalen rum 10-12 augusti.

LÄS MER:Så blev Way Out West 2022

LÄS MER:Därför dominerar brittisk hiphop på Way Out West

LÄS MER:Så är modet på Way Out West 2022

LÄS MER:Jag är den småfeta wow-pappan jag brukade håna

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS