Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nya Cannabistidningen söker chefredaktör

Den nystartade tidningen ”Cannabis in focus” söker flera journalister och en chefredaktör. I annonser på Arbetsförmedlingen är man ute efter ”talanger som brinner för marijuana”.
– Vi söker folk som kan och vill skriva helt enkelt, säger pressansvarige Christian Engström.

Det är företaget Aureum Life som ligger bakom den nya tidningen som enligt platsannonsen ska inrikta sig på svensk och internationell nyhetsrapportering med fokus på cannabis.

Enligt deras hemsida siktar företaget mot att bli ”ledande inom forskning och produktion av medicinsk cannabis i Sverige” och så sent som för drygt ett år sen sökte man odlare till ett Cannabisplantage i Grekland. På grund av pandemin ligger de planerna nu på paus, trots att företaget fick in flera tusen ansökningar, enligt Aureum Lifes presskontakt Christian Engström. Men planerna på den nya tidningen är i full gång och under måndagen la man upp annonserna på Arbetsförmedlingen.

När GP når Christian Engström på telefon berättar han att det ska bli en nyhetssajt till att börja med, för att i ett senare skede förhoppningsvis komma ut på papper.

LÄS MER: Karwan Faraj pratar med barnen som rekryterats av gängen

– Vi tror att det finns en efterfrågan och ett intresse för det här. Det händer så vansinnigt mycket i hela världen, dels tuffar det på på den medicinska sidan, och det blir avkriminaliserat i de flesta länder. Men framförallt för den rekreationella användningen av cannabis, där händer det jättemycket i USA nu och många andra länder följer efter, säger han.

”Brinner för Marijuana”

Enligt annonserna söker tidningen ”talanger som brinner för marijuana” men chefredaktören ska också ha erfarenhet av redaktionell arbetsledning, vara en god chef och en ledare med visioner, vara utåtriktad, ha integritet och skapa förtroende och respekt för tidningens publicistiska hållning bland annat.

LÄS MER: Frej Larsson och raplåten som tog sig till Högsta domstolen

Som reporter är det meriterande att ha 1-2 års journalistisk erfarenhet.

– Vi söker folk som kan och vill skriva helt enkelt, säger Christian Engström.

Har ni fått in några ansökningar än?

– Jag har inte full koll på det, men jag tror att vi har fått in ganska många.

Aureum Life är ju ett företag som förespråkar användning av cannabis. Kommer läsarna kunna lita på att tidningen kommer rapportera sakligt och opartiskt och även om de negativa effekterna av Cannabis?

– Ja alltså, å ena sidan så skrivs alla tidningar utifrån ett visst perspektiv. Men samtidigt är det väl ingen som är intresserad av att läsa ren propaganda, det måste vara sakligt och bra. Men Aureum Life investerar ju i marknaden så det är klart att vi är positiva till produkten. Och framförallt positiva till att förnya lagstiftningen. Sverige har EU:s hårdaste narkotikalagar, och samtidigt EU:s högsta narkotikadödlighet, det funkar ju inte, säger Christian Engström.

LÄS MER: Många medarbetare och även vd:n lämnar Bulletin

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.