Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Ny Leif GW-serie spelas in i Göteborg i vår

Nu är det klart att TV4 gör en ny "Bäckström"-serie, efter Leif GW Perssons populära böcker. Serien spelas in i Göteborg i vår, men det är fortfarande hemligt vem som spelar huvudrollen.

Den amerikanska serien "Backstrom" floppade och lades ner efter bara en säsong. Nu kan GP berätta att TV4 och C More inom kort börjar spela in en helt ny tv-serie med den otrevlige kriminalpolisen Evert Bäckström i huvudrollen. Titel: "Bäckström".

Serien bygger på Leif GW Perssons kriminalroman "Kan man dö två gånger?", den får premiär på TV4 och C More i januari nästa år, består av sex avsnitt och regisseras av Jonathan Sjöberg ("Svartsjön" och "Hidden – Förstfödd").

"En av våra kommande satsningar"

TV4 bekräftar seriens tillkomst för GP.

– C More och TV4 har många spännande projekt på gång eftersom vi gör en omfattande satsning på svenskt drama. Jag kan bekräfta att serien Bäckström är en av våra kommande satsningar som snart börjar spelas in i Göteborg, svarar Elias Giertz, press och PR-ansvarig för drama på C More och TV4 i ett sms till GP.

LÄS MER: GP:s recension av boken "Kan man dö två gånger?"

I övrigt är kanalen tystlåten om nysatsningen, förutom att man bekräftar att Bäckström produceras av produktionsbolaget Yellowbird med stöd av Film i Väst.

Det sistnämnda är troligen en starkt bidragande orsak till att serien spelas in i Göteborg. Det behöver inte betyda att handlingen kommer att vara förlagt till staden, troligare är att det hela utspelar sig till stora delar i Stockholm.

Söker lägenhet i Johanneberg

Just nu söker produktionsbolaget efter en lägenhet i Johannebergsområdet, där en av rollfigurerna ska bo. I områdets trapphus har man satt upp lappar, där man anger att man behöver hyra en sparsamt inredd lägenhet, gärna med ett större vardagsrum och att inspelningarna ska ske ett par dagar i mitten på mars. Hela inspelningsperioden för serien uppges pågå fram till juli i år.

Det är fortfarande hemligt vem som ska axla rollen som antihjälten Evert Bäckström. I den amerikanska serien var det Rainn Wilson som spelade huvudrollen. Tidigare har även Claes Malmberg spelat Bäckström i SVT:s filmatisering av Leif GW Perssons böcker.

Den gången blev det dock bråk, då GW Persson inte var nöjd med Claes Malmbergs tolkning. I en GP-intervju hävdade han att Malmberg "spelar över så in i helvete".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.