Henrik Dorsin, Johan Ulveson och Vanna Rosenberg i Premiärdatum oklart. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.
Henrik Dorsin, Johan Ulveson och Vanna Rosenberg i Premiärdatum oklart. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

Ny komediserie med Sveriges humorelit

Henrik Dorsin, Johan Ulveson och Vanna Rosenberg blandar fiktion och verklighet i en ny komediserie på SVT. Serien med namnet ”Premiärdatum oklart” skar skildra hur Kultursverige drabbats av pandemin.

ANNONS
|

Medan teaterscener och andra etablissemang står stilla kommer en humorserie som ska skildra just detta, hur kulturverksamheter i landet drabbats av pandemin.

– ”Premiärdatum oklart” är ett tidsdokument som med en stor dos humor visar på dråpligheter, besvär, utmaningar och möjligheter i den turbulenta tid vi varit och är i, säger Henrik Dorsin i ett pressmeddelande.

Turbulens och kreativt arbete

Humorserien kommer att visa krismöten och diskussioner i en teaterensemble där karaktärernas olika syn på både det kreativa arbetet, liksom själva pandemin orsakar spänd stämning.

Handlingen tar avstamp i augusti 2020 och läget som blivit då flera verksamheten fått hålla stängt i nästan ett halvår.

ANNONS

LÄS MER:Svenska humoreliten tar sig an Jönssonligan

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS