Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cherrie under en konsert 2018. I maj spelar hon på Lisebergs Stora scen. Bild: Fredrik Persson/TT
Cherrie under en konsert 2018. I maj spelar hon på Lisebergs Stora scen. Bild: Fredrik Persson/TT

Ny hiphop-festival på Liseberg

Liseberg har redan öppnat för sommaren. Det hindrar dem dock inte från att fortsätta boka livemusik. Z. E., Cherrie, Ison & Fille och Amanda Winberg spelar när nöjesparken fixar festival den 24 maj.

LÄS MER: Mer musik och mindre dans på Liseberg i sommar

"Livefest", som minifestivalen heter, går av stapeln 24 maj och erbjuder några av landets största namn inom hiphop och R&B. På Stora scenen ställer sig Cherrie samt nyligen grammisbelönade Z. E. På den nybyggda Lilla scenen dyker hiphop-veteranerna Ison & Fille upp tillsammans med debutanten Amanda Winbergs projekt Amwin.

– Livefest kommer att inkludera konserter på båda scenerna och några av det bästa från svensk hiphop och R&B just nu. Det nya Hamnområdet kommer dessutom ha bästa förutsättningar för festivalstämning och häng, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson i ett pressmeddelande.

När Liseberg i lördags öppnade för sommaren gjordes det med en ny scen. Lilla scenen har tagit plats på Polketten och kommer under sommarsäsongen stå värd för ett 40-tal konserter. Stora satsningar har gjorts på ljud- och ljusutrustning. Nya barer har etablerats för att skapa en klubbkänsla i hamnområdet.

"Livefest" blir också årets konsertpremiär på Stora scenen.

Sedan tidigare är akter som Little Jinder, Kraftwerk och Band of Horses bokade till sommarens konsertprogram.

LÄS MER: Liseberg öppnar nytt musikområde

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.