Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett potentiellt hus för en potentiell The sims-spelare.
Ett potentiellt hus för en potentiell The sims-spelare.

Nu kommer The sims som reality-serie

Datorspelet The sims har förfört varenda hörn av världen under mer än 20 år. Nu kommer en realityshow som bygger på spelet.

För de som växte upp under 00-talet finns fortfarande en liten, avgränsad zon i hjärnan som fylls upp av datorspelet The sims.

Och Sims-världen fortsätter att vara livskraftig, trots att det första spelet utkom för två decennier sedan. Nu kommer den första reality-showen som bygger på spelet.

”The sims spark´d” börjar sändas på den amerikanska kanalen TBS från och med den elfte juli, och går sedan över fyra avsnitt.

LÄS MER: The sims firar 20 år som spel

LÄS MER: Spelarna erkänner: Det värsta vi har gjort i The sims

Kända ansikten medverkar

I realityserien kommer ett fåtal utvalda att pröva sina kunskaper, och blottlägga sina kunskapshål, i olika spelscenarion som bygger på ”The sims”. Den som vinner kan sedan gå hem med 100 000 dollar.

Flera deltagare är välkända namn i ”The sims”-kretsar. Bland annat kommer Youtube-profilerna Plumbella och Xmiramira att medverka.

Lyndsey Pearson, exekutiv producent för ”The sims”, kommenterar reality-serien på följande vis i ett pressmeddelande: "Sedan sin tillblivelse har ”The sims” varit banbrytande, och nu fortsätter vi i denna anda”.

”The sims” är ett spel från Electronic arts. Det första kom ut år 2000, och har sedan byggts på med en lång rad uppföljare.

I spelet lever man som en gubbe i The sims-världen, där man bygger sig ett hus, ett kärleksliv och en tillvaro. The sims kallas också ett ”livssimulatorspel”.

”The sims spark’d” börjar sändas i USA den 11e juli.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.