Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nu hittas Dregen och Jill Johnson på Google maps

Med Google maps gatuvy-funktion kan man hitta de mest besynnerliga ting, som flygplanskyrkogårdar och misstänkta mordgåtor. Nu finns ytterligare en märklig vy: Den över de svenska stjärnorna Dregen och Jill Johnson, sittande på "Jills" veranda i Nashville.

Människor med fågelansikten, någonting som eventuellt kan vara Loch Ness-odjuret, samt en gitarrformad skog (!). Många är de udda saker som går att hitta på kartprogrammet Google maps för den som har tid och möjlighet att förkovra sig.

Här om dagen gjordes ännu ett besynnerligt fynd, när Simon Jonsson från Jönköping – en hängiven Google maps-hobbyist – med programmets hjälp sökte sig fram längs gatorna i Nashville, Tennessee. Av en händelse passerade han då den gård som hyrs till inspelningarna av SVT:s Jills veranda – och ryckte till.

Vad var det han såg?

Jo, inga mindre än artisterna Jill Johnson och Andreas Dregen vid frukostbordet på Sveriges mest kända amerikanska veranda.

Vad oddsen är för att Googles spaningsbil ska åka förbi huset just under de tre-fyra dagar som Jills veranda-avsnittet spelades in behöver vi eventuellt anlita en matematikprofessor från GU för att reda ut.

LÄS OCKSÅ: Rockikonen Dregen – nu mest på dagtid

Gatubilderna på Google maps uppdateras regelbundet. Dock kan det dröja några år mellan varven. Dregen och Jill får nog därmed tåla att lagras på storebrors näthinna en bra stund till.

Åtminstone för Dregen verkar det kännas kolugnt, om än också konstigt. Han delade nämligen Simons screenshot på Instagram och Facebook under torsdagen.

Dregen gästade det andra avsnittet av årets säsong, och fick bland annat hälsa på i Jack Whites studio för att spela in en version av Sunday morning coming down.

GP:s recension av programmet går att läsa här: Jills veranda fortsätter att imponera

LÄS OCKSÅ: Jill Johnson tar Las Vegas till Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.