Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjänsten för e-böcker och e-ljudböcker är tillgänglig på nytt. Bild: Tommy Feldth
Tjänsten för e-böcker och e-ljudböcker är tillgänglig på nytt. Bild: Tommy Feldth

Nu går det att låna e-böcker igen

I över en månad har möjligheten att låna e-böcker och e-ljudböcker legat nere i Göteborg. Tjänsten stoppades efter att felanmälningarna blivit allt fler. Nu går det att låna böckerna igen även om appen Biblio fortfarande är stoppad.

"Göteborgs folkbibliotek startar återigen lån av e-böcker och e-ljudböcker via e-gotlib.elib.se. Detta gäller dock inte för appen Biblio. Besked kring appen Biblio lämnas tidigast i mitten av maj."

Meddelandet dök upp på Göteborg stads hemsida strax före påskhelgen. Anette Eliasson, chef för sektorn bibliotek, förtydligar att det alltså innebär att alla e-böcker och e-ljudböcker nu går att låna.

– Man kan komma åt det via vår katalog, men inte via appen Biblio. Där arbetar leverantören fortfarande på en del frågor och hoppas kunna presentera något som vi kan testa i slutet av april, säger Anette Eliasson.

LÄS MER: Fortsatt stopp för utlån av e-böcker

Den 11 mars gick Göteborgs folkbibliotek ut och berättade att de skulle stoppa utlånen. Anledningen var en ökning av felanmälningar om böcker som inte kunnat laddas ner eller inte fungerat med vissa läsplattor.

– Det är jättebeklagligt att vi inte kan ha igång tjänsten som vi vill men vi kan inte ha en tjänst som inte fungerar, säger Anette Eliasson.

Anette Eliasson, sektorchef för biblioteken i Göteborg..
Anette Eliasson, sektorchef för biblioteken i Göteborg..

Hon berättar att de nu har fått ordning på hemsidan. När det gäller appen Biblio berättar hon att kommunen har kontakt med leverantören och ska få testa en ny variant av appen i slutet av april.

Men ni skriver att besked kommer tidigast i mitten av maj?

– Ja, vi ska testa den själva först, så det är rimligt att anta den inte kommer att komma ut förrän tidigast i maj.

LÄS MER: Svenska böcker kan bli gratis på nätet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.