Nu finns en coronaversion av "Känn ingen sorg för mig Göteborg"

Sittandes på Ullevis gräsmatta ger Augustifamiljens Stefan Sporsén och musikerna Per Umaerus och Henrik Wallgren sin nytolkning av Håkan Hellströms genombrottssingel. Trion har hittills släppt åtta coronaversioner av gamla låtar på Youtube.

ANNONS
|

Lagom till fredagens 20-jubileum av Håkan Hellströms "Känns ingen sorg för mig Göteborg" släppte Göteborgsmusikerna Stefan Sporsén, Per Umaerus och Henrik Wallgren en coronaanpassad version av låten på Youtube.

LÄS MER:Tjugo år sedan debuten - här är historien bakom "Känn ingen sorg för mig Göteborg"

Med textrader som "Ge mig livemusik, för det är tyst på Nef och Pustervik" och "Vi känner sorg för dig Göteborg, när nästan allting har ställts in" speglar låten frustrationen över coronapandemin snarare än originalets ungdomslängtan.

Sitter på Ullevis gräsmatta

Videon till låten är inspelad på Ullevis gräsmatta – som ju skulle ha fyllts med Håkan Hellströmfans under fyra kvällar i sommar. Spelningarna är istället framflyttade till sommaren 2021.

LÄS MER:Se bilderna från Håkan Hellströms karriär

Under våren har trion spelat in nya versioner av äldre beredskapslåtar under namnet henrik&stefan&per. Låtar som fått ny tappning är bland andra Ulla Billquists "Min soldat" från 1940, som i coronatider blivit "Min sköterska". Men även andra hits har fått anpassats till Covid-19 – Dolly Partons "9 to 5" har passande nog blivit "Jobba hemifrån".

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS