Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Första avsnittet i den nya serien ska bland annat handla om Bob Marley, som ses här framträda på Gröna Lund den 30 augusti 1978. Bild: Bo Lindell
Första avsnittet i den nya serien ska bland annat handla om Bob Marley, som ses här framträda på Gröna Lund den 30 augusti 1978. Bild: Bo Lindell

Netflix gör miniserie om musikhistoria

Streamingtjänsten Netflix visar under hösten en dokumentärserie om musikhistoria. Där undersöks bland annat om CIA varit inblandade i mordförsöket på Bob Marley och Johnny Cash möte med den tidigare amerikanske presidenten Richard Nixon.

Den 12 oktober ska det första av åtta avsnitt i den nya serien ReMastered ha premiär på Netflix. Det rapporterar nöjesmagasinet Deadline Hollywood.

Det första avsnittet har fått namnet Who Shot the Sheriff? Det är tänkt att handla om Roots Reggae-rörelsen på Jamaica, visad genom en undersökning av önationens politik och om mordförsöket på Bob Marley.

Därefter följer en rad avsnitt om allt från den chilenska vispoeten Victor Jara, som avrättades under militärkuppen 1973, till ett försök att hitta originalskaparen bakom låten The Lion Sleeps Tonight. En resa som slutar i slumkvarteren i Soweto, en förstad till den sydafrikanska staden Johannesburg.

Netflix har tidigare ofta brutit mot tablå-TV:s klassiska upplägg att sända ut ett avsnitt i veckan. Istället har de lagt ut samtliga avsnitt i serien samtidigt.

I fallet med den nya serien ReMastered väljer de att gå åt rakt motsatt riktning. Enligt Deadline Hollywood kommer avsnitten nämligen att publiceras med en månads mellanrum. Det sista är alltså tänkt att bli tillgängligt i maj 2019.

*Än så länge är det oklart om serien kommer att vara tillgänglig även i Sverige den 12 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.