Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Netflix gör egen Britney-dokumentär

Streamingtjänsten är på gång med en ny dokumentär om stjärnans liv, det rapporterar Bloomberg. Nyheten kommer strax efter att Hulu släppt den omtalade filmen ”Framing Britney Spears”.

Netflix har gett filmskaparen Erin Lee Carr, som vanligtvis gör true crime, uppdraget att regissera den kommande dokumentären, enligt Bloomberg. Filmen ska ha varit på gång redan innan New York Times och Hulu släppte den uppmärksammade ”Framing Britney Spears” för en dryg vecka sen.

”Framing Britney Spears” skildrar bland annat hur stjärnans sammanbrott 2007 ledde till att hennes tillgångar kontrolleras av hennes pappa, som är hennes förmyndare. Den följer också de fans som har skapat rörelsen #FreeBritney, som går ut på att de vill befria henne från förmyndarskapet.

LÄS MER: Britney Spears har aldrig varit fri

Filmen har fått stor uppmärksamhet och också lett till att Spears ex-pojkvän Justin Timberlake bett om ursäkt, efter att han fått kritik för hur han behandlade henne under deras förhållande som varade mellan 1998 och 2002. Filmen tar bland annat upp den sexism som Spears har utsatts för och har med en gammal intervju med Timberlake där han pratar om deras sexliv.

”Jag beklagar djupt de tillfällen i mitt liv då mina handlingar bidrog till problemet, när jag pratade om sånt jag inte borde, eller inte stod upp för vad som är rätt” skriver Justin Timberlake på Instagram.

LÄS MER: Så startades Free Britney-rörelsen och därför är den mer aktiv än någonsin

När nu Netflix också ska skildra Spears liv så blir det minst andra gången som de två konkurrerande streamingtjänsterna gör film om samma sak. Både Hulu och Netflix gjorde till exempel dokumentärer om Fyre festival, festivalen som marknadsfördes som en lyx-variant i Bahamas men slutade som ett fiasko.

Carr’s och Netflix dokumentär om Britney är inte färdig och har inget premiärdatum än.

Den New York Times-producerade ”Framing Britney Spears” finns sen i fredags att se på TV4 Play och C More.

LÄS MER: Kåta kosläppet efter corona får klara sig utan mig

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.