Första avsnittet i den nya serien ska bland annat handla om Bob Marley, som ses här framträda på Gröna Lund den 30 augusti 1978.
Första avsnittet i den nya serien ska bland annat handla om Bob Marley, som ses här framträda på Gröna Lund den 30 augusti 1978. Bild: Bo Lindell

Netflix gör miniserie om musikhistoria

Streamingtjänsten Netflix visar under hösten en dokumentärserie om musikhistoria. Där undersöks bland annat om CIA varit inblandade i mordförsöket på Bob Marley och Johnny Cash möte med den tidigare amerikanske presidenten Richard Nixon.

ANNONS
|

Den 12 oktober ska det första av åtta avsnitt i den nya serien ReMastered ha premiär på Netflix. Det rapporterar nöjesmagasinet Deadline Hollywood.

Det första avsnittet har fått namnet Who Shot the Sheriff? Det är tänkt att handla om Roots Reggae-rörelsen på Jamaica, visad genom en undersökning av önationens politik och om mordförsöket på Bob Marley.

Därefter följer en rad avsnitt om allt från den chilenska vispoeten Victor Jara, som avrättades under militärkuppen 1973, till ett försök att hitta originalskaparen bakom låten The Lion Sleeps Tonight. En resa som slutar i slumkvarteren i Soweto, en förstad till den sydafrikanska staden Johannesburg.

ANNONS

Netflix har tidigare ofta brutit mot tablå-TV:s klassiska upplägg att sända ut ett avsnitt i veckan. Istället har de lagt ut samtliga avsnitt i serien samtidigt.

I fallet med den nya serien ReMastered väljer de att gå åt rakt motsatt riktning. Enligt Deadline Hollywood kommer avsnitten nämligen att publiceras med en månads mellanrum. Det sista är alltså tänkt att bli tillgängligt i maj 2019.

*Än så länge är det oklart om serien kommer att vara tillgänglig även i Sverige den 12 oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS