Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Neil Young rasar mot Trump

Tidigare har både Rolling Stones och Tom Pettys familj reagerat – nu tar Neil Young ställning mot att Donald Trump använder hans musik till sin valkampanj.

Donald Trump är för tillfället ute på en nyvalsturné, som drar över ett stort antal av USA:s 50 stater. Under denna har flera pikanta besvär uppstått. Bland annat har flertalet artister förbjudit Trump från att använda deras låtar i kampanjsyfte – nu senast Neil Young.

När Trump i dagarna höll ett valmöte vid foten av Mount Rushmore använde han tre av Youngs låtar för att piska liv i sina anhängare. Bland annat "Keep on rocking in the free world" och ”Like a hurricane”.

LÄS MER: Rolling Stones hotar Trump med domstol

Nu hör också till saken att Mount Rushmore rent geografiskt ligger på en bit land som har en stark, mycket gammal politik laddning. Den ägs av staten sedan 1886, men amerikanska urinvånare som kallar sig Lakota Sioux-folket hävdar samma yta som sin.

”Detta är inte ok”

Det var med anledning av detta som Young reagerade, genom ett par meddelanden som gick ut på Twitter igår, lördag.

Klippet nedan kommer från Trumps valmöte. Över har Neil Young skrivit följande:

Young fortsätter sedan i en andra tweet, där han skriver: ”Jag står bakom Lakota Sioux-folket, och detta är INTE ok”. Se nedan:

Neil Young har tidigare i år uttryckt sympati för Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.