Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Jonatan Unge, Sveriges Radio
Jonatan Unge, Sveriges Radio

Näpet, rått och utmärkt

Jonatan Unge gjorde sitt sommarprat i all hast. Ändå låter det genomarbetat, och bitvis utmärkt. GP:s Jonathan Bengtsson har recenserat.

Människor som tycks helt oförmögna till att leva ett vanligt liv är så behagliga att lyssna på. Jonatan Unge har omfattande problem. Med räkningar, tider, planering.

Det är som att sätta på en CD-skiva med delfinsång. Som öm, försiktig massage på något spa i en liten kullerstensby där ingen vet vem du är. Andras kaos har en så lugnande effekt.

Trots Unges sönderfallande tillvaro är hans sommarprat oroande genomarbetat. Ibland direkt välorganiserat.

Den tunnhårige slusken har laddat sina 90 minuter med skeva små krönikor från hela sitt liv: alla näpna och råa. Han har en ton, ett sätt som gör att han låter definitivt dum och mycket klok på samma gång. Det blir omöjligt att motstå.

Inledningsvis fastslår komikern att han skrev sommarprogrammets manus i all hast. Sköt på det tills allting höll på att rasa ihop i en oformulerad hög. Det är bara så han fungerar.

Man undrar, och tusentals myndiga vuxna har naturligtvis sagt detta till Jonatan Unge tidigare i livet, hur bra det hade blivit om han gav sig själv tid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.