Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mysigt och musikaliskt med Anders Berglund

Lyssnaren myser i välbehag när Anders Berglund berättar om sitt liv med musiken.

Det kan lätt bli hissnande när man tänker på slumpens roll som historieskrivare. Om Anders Berglund valt att gå på de planerade intagningsproven till Musikhögskolans lärarprogram istället för att hoppa på repetitionerna till Lill Lindfors sommarturné hade svenskt musikliv kunnat se väldigt annorlunda ut. Anders Berglund har varit en del av svensk populärmusik under i stort sett hela dess livstid: Från folkparksturnéer med Little Gerard, via framgångarna med Blue Swede till att arbeta som stråkarrangör till Håkan Hellström.

Det är kring anekdoter om hans karriär och liv med musiken som programmet snurrar. Anders Berglunds sommar i P1 är inte de stora gripande berättelsernas program utan här tillåts charmen i de lilla skina. Möten och upplevelser från en mångsidig karriär skapar en till slut mysig helhet som utan tvekan förtjänar sin plats i sammanhanget. Den enda gången det nästan bränner till är när han, lite i förbifarten, ger SVT en känga.

För det mesta myser man i välbehag när Anders själv går igång på ett storbandsarrangemang av en The Beatlescover, eller när han berättar om hur han fick möta en rad framstående jazzmusiker under Blue Swedes USA-äventyr. Då skiner den genuina glädjen ett liv med musiken skänkt Anders Berglund extra strakt.

Sommarprat 22/7: Inge Thulin, företagsledare, vd 3M

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.