Mumford & sons gitarrist lämnar bandet efter kontrovers

Winston Marshall, gitarrist och banjoist i brittiska bandet Mumford & sons har valt att officiellt lämna gruppen. I våras visade Marshall stöd för en författare som kritiserar antifasciströrelsen Antifa, något som skapade kontrovers, skriver The Guardian.

ANNONS
|

I mars twittrade Winston Marshall, en av musikerna som grundat det brittiska bandet Mumford & sons, sitt stöd för den konservativa amerikanska författaren Andy Ngo. Mer exakt dennes bok ”Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democracy”. Boken handlar om antifasciströrelsen Antifa som synas och kritiseras.

När Marshall på Twitter visade sitt stöd och intresse för boken var inte fans sena med att ifrågasätta detta. Gitarristen och banjoisten valde då att be om ursäkt och tog sedan en paus från bandet.

Nu meddelar Winston Marshall i ett blogginlägg att han officiellt lämnar Mumford & sons permanent och han tar också tillbaka sin tidigare ursäkt, skriver The Guardian.

ANNONS

LÄS MER:Slutsålt direkt för Mumford & Sons

Kontrovers om extremism

I inlägget skriver Marshall bland annat att han tillbringat våren med att ”reflektera, läsa och lyssna”. Han beskriver händelsen som att hans kommentar kring en bok som dokumenterar den radikala vänstern och deras aktiviteter inte medför att han stöttar den radikala högern:

”Jag känner att min tidigare ursäkt på ett sätt spär på lögnen om att sådan extremism inte existerar (...). Att det blir en kontroversiell fråga när jag pratar om vad jag har lärt mig kommer oundvikligen att leda till problem för mina bandmedlemmar. Det kan inte min kärlek och lojalitet för dem tillåta. Jag skulle kunna stanna och självcensurera mig, men det kommer att bryta ned min integritet. Den enda vägen framåt är för mig att lämna bandet. Jag hoppas att jag genom att distansera mig från dem blir fri att säga vad jag tycker utan att lida av konsekvenserna.”

På Twitter har Mumford & sons skrivit att de önskar sin kollega väl och att de älskar honom.

Winston Marshall var med i bandet sedan starten 2007 och har tillsammans med de övriga musikerna gjort fyra album.

LÄS MER:Mumford & Sons är inte framme ännu

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS