Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter nyår börjar Linda Fyrebo sitt nya jobb på radiokanalen Rockklassiker.  Bild: Bauer Media
Efter nyår börjar Linda Fyrebo sitt nya jobb på radiokanalen Rockklassiker. Bild: Bauer Media

”Morrongänget” splittras – Linda går till konkurrenten

Efter 20 år lämnar Linda Fyrebo ”Morrongänget” på Mix Megapol. I januari börjar hon på den konkurrerande kanalen Rockklassiker.
– Det kändes som att det var dags för en ny utmaning.

Det var hösten 2000 som Linda Fyrebo anslöt till redaktionen för det populära radioprogrammet ”Morrongänget”. Genom åren har radiostationen bytt namn från City 107, till Radio City och numera Mix Megapol, personal har kommit och gått och tekniken har bytts ut.

LÄS MER: De ska leda P3:s nya storsatsning

Men hela tiden har trion i ”Morrongänget” suttit kvar i sina stolar, det vill säga Linda Fyrebo och hennes nära kollegor Ingemar Allén och Peter Sandholt.

– Peter fick lite ont i huvudet när jag berättade att jag skulle sluta, säger Linda Fyrebo och försäkrar att det inte var något enkelt beslut att lämna gänget efter så många år.

– Vi har haft väldigt mycket roligt tillsammans, men om jag inte skulle fastna på Mix Megapol för evigt så var det dags att röra på mig nu. 20 år är ju en väldigt lång tid, och jag kände att det var dags att ta mig an nya utmaningar nu. När jag då fick det här erbjudandet från Rockklassiker kändes det helt rätt att tacka ja.

LÄS MER: Peter Apelgren testar sig fram

Linda Fyrebo gör sin sista sändning med ”Morrongänget” i Mix Megapol den 22 december, och debuterar i konkurrentkanalen Rockklassikers program ”Morronrock” den 11 januari nästa år.

– Kanalerna ägs av samma bolag (Bauer Media) och jag ska sända från samma korridor som Ingemar och Peter, men jag kommer att sitta i en mindre studio helt ensam. Mina nya programkollegor Hans Wiklund och Jonas Nilsson sitter i en studio i Stockholm, säger Linda Fyrebo.

LÄS MER: Stefan Livhs sista program – nu slutar han på radion

Hennes kollegor på Mix Megapol försäkrar i ett pressmeddelande att de är ”glada för Lindas skull”, och intygar att Rockklassiker får en fantastisk ny programledare. Men det känns såklart jobbigt också.

– Vi har ju levt i en sorts familjesymbios i 20 år nu, det känns som att en del av mig blir amputerad, säger Peter Sandholt.

Ingemar Allén, som är ankare i Morrongänget, säger att Linda är svår att ersätta.

– Linda kommer lämna ett stort tomrum efter sig och vi kommer att sakna henne och hennes underbara skratt varje dag. Vi kommer inte att genomföra några stora förändringar i programmet i nuläget, men kanske har vi ett ess i rockärmen längre fram, säger Ingemar Allén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.