Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Molly Sandén längtar till Liseberg

På fredagen spelar Molly Sandén på Liseberg. Senast hon var i Göteborg sov hon i Miriam Bryants loge.

Hyllad platta. Omtyckt sommarprat i P1. Prisad liveartist. Molly Sandén har haft ett par intensiva men bra månader. När GP når sångerskan hämtar hon kraft och laddar batterierna under några dagar i sin mammas lägenhet på Mallorca, mitt i Palma närmare bestämt, och ser fram mot fredagens spelning på Lisebergs stora scen.

– Det var ju extremvarmt förra sommaren men just när vi skulle uppträda på Liseberg, den 14 juni, hällde regnet ner. Så himla typiskt. Men det blev ändå en otrolig spelning, för de få genomblöta människorna som stod kvar där framför scenen gav oss så jäkla mycket energi. De ville ju verkligen vara där!

Så du hoppas på regn igen?

– (skratt) Nej, gärna samma glädje och energi men helst utan regn den här gången.

Molly Sandén inledde sin sommarturné redan med Brännbollsyran i Umeå i slutet av maj och den avslutas först i början av september med en spelning i Örebro. Dessutom gjorde Molly Sandén alltså ett omtalat och uppmärksammat sommarprat i P1, där hon berättade om de tuffa villkoren i artistbranschen och om några av de mansgrisar och praktsvin hon stött på genom åren

– Programmet verkar ha tagits emot rätt väl och jag är superstolt att jag faktiskt pallade att göra det, för det var mycket jobbigare än jag var beredd på. Det blev många timmars skrivande på turnébussen innan allt var klart. När programmet sändes var jag på Way Out West, bland annat för att titta på Miriam Bryants spelning på Bananpiren.

Hur var den?

– Helt magisk! Jag stod ett tag ute i publiken och upplevde verkligen trycket. Det var skitcoolt. Och jag känner ju Miriam sedan flera år. Men det är sällan vi hinner ses ordentligt, vi spelar ju ofta samtidigt och är upptagna på olika håll.

Hann du träffa henne på Bananpiren?

– Ja, jag var så trött att jag fick gå in en stund i hennes loge och sova. Jag tog en powernap i fåtöljen.

Det var ju snällt med tanke på att du nyligen snodde ett pris från henne?

– (skratt) Du tänker på Rockbjörnen för årets kvinnliga liveartist? Ja, det var jättehäftigt. Jag hade nästan gett upp om det priset med tanke på att Laleh, Zara Larsson, Veronica Maggio och Miriam också var nominerade. De är ju fantastiska artister allihop.

KONSERT

Vem: Molly Sandén.

Var: Lisebergs stora scen.

När: Fredag kl 20.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.