Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Molly Sandén påbörjade ett nytt kapitel när hon tidigare i år släppte plattan Större. Bild: Anna Svanberg

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Molly Sandén ger sig ut på klubbscenen

Med nya skivan Större har Molly Sandén omdefinierat sig som artist. Att hennes höstturné nu går till landets klubbscener visar också att hon vill lämna bilden av en "duktig ung tjej" bakom sig. På lördag kommer hon till Göteborg och Trädgårn.

Likt många som har slagit igenom i ung ålder har Molly Sandén brottats en hel del med sin tidiga karriär.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hon har kontaktat Youtube och frågat hur man tar bort gamla videoklipp. Hon har också pratat med chefen för Sony om hon ska byta artistnamn till "Molly".

– Men då svarade han: ”fan Molly, du måste bara äga ditt förflutna. Alla har ett, även om det inte är lika offentligt. Du får bara lita på att alla kan ha överseende med det. Det nya får vara så självklart att man glömmer det gamla i bruset.”

Och när han sade det, kände du då direkt: ”Ja, det är klokt!”

– Haha, nej, jag fightades ett tag till, säger Molly Sandén.

Efter en uppskattad sommarturné ger hon sig nu ut i klubbsvängen. . Bild: Anna Svanberg

Musiken fungerar som terapi

Det är en förändrad artist som nu gör sig redo inför en höstturné bestående av klubbspelningar. Tjejen som 2006 slog igenom i Junior Eurovision Song Contest har blivit vuxen och så även hennes musik.

Låtarna på den nya skivan är skrivna på svenska och är djupt personliga. De utgår från en period i Molly Sandéns liv då hon både mådde som bäst och som sämst. Processen med Större har också fungerat lite som terapi. Även om musiken har blivit mer modern, med tyngre beats och starkare influenser av R&B, har ändå hennes bearbetande sida överlevt.

– Jag har alltid haft lättare att skriva om de lite jobbigare sakerna. Och det har följt med mig genom åren. Som när jag skrev Freak, den var extremt viktig för mig privat. Eller Why Am I Crying, som handlar om mitt första break up, det var också jätteviktig.

– Men jag hoppas att jag inte kommer att behöva gå igenom jobbiga saker varje gång jag skriver ett album. Det skulle ju va skitjobbigt, säger hon.

Molly Sandén säger att hon är nervös inför klubbturnén. Hon har bara gjort en enda klubbspelning tidigare. Den slutade med både ett tomt dansgolv och att fansen inte kom in.. Bild: Anna Svanberg

Vill förlänga sommaren

Turnén börjar nästa vecka och är en förlängning av en sommarturné som mötte goda recensioner. Molly Sandén berättar att hon helt enkelt hade det så roligt i somras att hon var tvungen att fortsätta möta publiken ett tag till.

– Jag har ändå hållit på i tio år, i alla möjliga konstellationer. Jag har varit på Ica Maxi-turné. Stått varje helg och sjungit Céline Dion för tre tanter som bara gått förbi. Jag har gjort så mycket olika saker, men jag har aldrig haft så kul på scen som jag hade i somras.

LÄS MER: Molly Sandén gör en hjälteinsats

Till skillnad från i somras, när Göteborgskonserten hölls på Liseberg, blir det nu istället klubbspelning på Trädgårn. Molly Sandén förklarar att det kommer att bli lite svettigare och ösigare, med mindre mellansnack. Samtidigt påpekar hon att hon är nervös.

– Jag är livrädd. För jag har bara haft ett klubbgig tidigare i mitt liv med min egna uppsättning. Det kom 40 pers och var hemskt. Jag kommer ihåg att det var ett helt gäng fans som stod utanför. För de var 19 och det var 20-årsgräns. De stod där och grät och så var det ändå inga där inne.

Förändringarna har gett henne nya fans

Att höstturnén ändå går till klubbscenen beror delvis på att Molly Sandéns nya skiva också har lockat nya fans. Där det tidigare var en stor blandning, med mycket familjer, barn och äldre, har nu en publik av unga vuxna börjat följa artisten.

Men är alltså inte de gamla fansen kvar?

– Det coola är att många av dem, precis som jag, har vuxit upp. För många är kvar sen gammalt och kommer och visar bilder på när man var superblond och inte hade några ögonbryn. Men nu är de vuxna tjejer, som också har varit med om heartbreaks och har levt lite.

FAKTA: Molly Sandén

Ålder: 26 år

Bor: Stockholm

Aktuell med: Två singlar; Kär i din kärlek (cover på Ed Sheerans Shape of You) och en avskalad version av hennes egen låt Ingen som jag. Låtarna är gjorda som en del av konceptet Spotify Singles. Hon är även aktuell med en höstturné och den 14 november ska hon också vara programledare för Diabetesgalan.

Spelar på: Trädgårn i Göteborg den 27 oktober, 20:00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.