Molly Nilsson släpper ”Hey Moon” på nytt efter stormningen av Kapitolium

Indiemusikern John Maus, som gjort en cover på Molly Nilssons ”Hey Moon”, befann sig tillsammans med Ariel Pink vid Kapitolium i Washington DC den 7 januari. Nu släpper Molly Nilsson låten på nytt – och skänker intäkterna till Black lives matter-rörelsen.

ANNONS
|

Närvarande vid stormningen av Kapitolium i Washington DC den 7 januari var de båda indiemusikerna Ariel Pink och John Maus.

Bland annat har en bild på de båda musikerna lagts upp på Instagram av regissören Alex Lee Moyer som var på plats i Washington DC tillsammans med dem, skriver musiktidningen The Fader.

Texten i inlägget löd:

”Dagen vi nästan dog men istället hade det trevligt.”

LÄS MER:Ariel Pink "utblottad" efter kravallerna

Dagen efter stormningen bekräftade Ariel Pink på Twitter att han befann sig i huvudstaden för att ”fredligt visa presidenten sitt stöd”. John Maus har själv inte kommenterat händelsen.

En av John Maus mest populära låtar är en cover från 2011 på den svenska, Berlinbaserade musikern Molly Nilssons låt ”Hey Moon”.

ANNONS

Med anledning av händelserna i USA har Molly Nilsson nu valt att ge ut låten ”Hey Moon” på nytt och donera alla intäkter till Black lives matter-rörelsen, vilket bland annat NME rapporterat.

I pressreleasen skriver Molly Nilsson:

”Ifall någon undrar är jag en livslång supporter av Antifa. Liksom de flesta av oss förfärades jag av vad vi såg i DC den här veckan och av människorna som närvarade där.”

”Hey Moon” släpps på nytt 29 mars 2021.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS