Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miriam Bryant på Way out Västtrafik: ”Det går som på räls”

Lördag eftermiddag drog Way out Västtrafik igång. Artister som Miriam Bryant, Jens Lekman, Little Dragon och A36 med flera ställde sig alla på en spårvagn för intima konserter. GP hängde med på första spelningen.

Way out Västtrafik gick av stapeln på lördagseftermiddagen vid Marklandsgatan. Innan det var dags att stiga ombord kunde de 40 personer som skulle med på färden äta popcorn, ta en öl eller bara slappna av i novemberdiset.

På plats var bland annat systrarna Sara och Ida Salomonsson.

– Det känns jättekul, en annorlunda konsert. Också speciellt med chansen till en så intim spelning efter det här året, säger Ida Salomonsson.

Endagsfestivalen är ett samarbete mellan Way Out West och Västtrafik. I oktober släpptes biljetterna, en som då hängde på låset var Linnea Karlsson som är på plats med kompisen Amanda Bosson.

– Jag satt med min dator och Ipad samtidigt under en föreläsning för att få en biljett och lyckades, det kändes som ren tur. Jag brukar lyssna mycket på Miriam Bryant när jag pluggar så det ska bli otroligt kul att se henne live, säger Karlsson.

LÄS MER: Festival på spårvagnarna – nu kommer Way Out Västtrafik

LÄS MER: Way Out Västtrafik sålde slut på tio minuter

En annan slags spårvagnsresa

En speciell spårvagn, som är en helt vanlig spårvagn, har abonnerats för ändamålet. Varje konsert är 45 minuter lång och när den är över kliver samtliga av vagnen som riggas om och sedan fylls på med ny artist och ny publik. Först ut var Miriam Bryant som hoppade ombord sist av alla och utbrast ”i dag blir skoj” innan hon direkt började sjunga längst bak i vagnen.

Insidan på spårvagnen var pyntad med neontejp i gul och orange, de vita lamporna klädda i blå cellofan. ”Det går som på räls” säger Miriam Bryant mellan låtarna. När hon ska dra i gång hiten ”Blåmärkshårt (Mi Amor)” kan hon inte hålla sig och ändrar till ”Mia spår”, Göteborgsskämten duggar tätt och tas emot av jubel.

LÄS MER: Trots spårvagnskaoset – konsertfestivalen blir av

Glatt och vingligt

Sångerskan erkänner även att hon inte visste om att spårvagnen skulle röra sig, lite svårt att hålla balansen är det. Men ingen faller. Publiken sitter ner, står på säten eller vajar i gångarna. Gungar med i både spårvagnens och Bryants rytm. Alla har ett så där nöjt leende på läpparna. Till och med en trumpet ljuder stämningsfullt.

Spårvagnen kör genom Linné, Järntorget, Stenpiren, vänder vid Centralstationen och på väg nedför backen från Medicinareberget går sista låten igång. Publiken sjunger försiktigt med och ingen vill stiga av när Marklandsgatan åter närmar sig.

– Jag satt längst fram, det var verkligen en speciell upplevelse. Jag kommer aldrig att glömma det, säger Malva Laine, som var en av de sista att hoppa av spårvagnen.

Konserterna sänds även live på Västtrafiks Facebooksida och www.vasttrafik.se.

LÄS MER: Way out Västtrafik – det kostar festivalen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.