Thörnströms kök har funnits sedan 1997 och fick 2011 en stjärna i Guide Michelin, men nu stänger restaurangen på obestämd tid. Anledningen är förstås den pågående coronakrisen som drabbar krogbranschen hårt.
LÄS MER:De delar ut gourmetmat till behövande
– Det är fruktansvärt, men det är som för alla andra. Man förstår ju att man inte är ensam i den här situationen. Men för att inte gå i konkurs behöver vi nu stänga restaurangen, säger Anne Thörnström.
För tillfället är det hon och Håkan Thörnström kvar, tillsammans med tre anställda som ska försöka hålla igång dotterrestaurangen Thörnströms privata rum. Övriga nio anställda har de varit tvungna att säga upp. Flera av dem har arbetat länge på restaurangen, så det är en sorg berättar Anne Thörnström.
LÄS MER:Tegnell om forskarkritiken: Felaktig
Förhoppningen nu är att rida ut stormen och för att göra det samlar de kraften till en Kronhusbodarna. Där kommer de att servera middagar i avskilt sällskap, samt ha take away och lunchlådor.
– Vi behöver bara lägga runt det vi har gjort i alla tider. Lika vällagat och lika kvalitativt, men i annan form. Det är lite märkligt för man måste gasa och bromsa samtidigt.
Hur länge har ni möjligheten att fortsätta såhär? Att ha kvar era sista anställda?
– Så länge vi kan upprätthålla luncher och en viss take away kommer vi absolut kunna ha kvar dem och ta in extra vid behov, säger Anne Thörnström.
– Vi kommer inte gå under för det får inte hända. Så är det bara, fortsätter hon.
LÄS MER:Tegnell om smittspridningen i Göteborg: "Förstår oss inte riktigt på det"