Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mia Skäringers jacka gav 40 000 kronor till Stadsmissionen

I samband med GP:s julkonsert på Pustervik auktionerade artisterna ut personliga saker på Tradera. Nu är det klart att Mia Skäringers jacka, Bo Sundströms hatt och Augustifamiljens tavla drog in 46 645 kronor.

Det var för andra året på raken som Göteborgs-Posten arrangerade och strömmade en julkonsert med Augustifamiljen till förmån för Göteborgs Stadsmission.

Den här gången gästade Mia Skäringer, Bosse Sundström, Lovisa Samuelsson och Theodor Jensen inför ett utsålt Pustervik. Biljettpriset var 100 kronor och då restriktionerna ännu inte skärpts på nytt kunde 700 konsertbesökare bidra med totalt 70 000 till insamlingen.

I samband med konserten anordnades en auktion för att samla in ytterligare pengar till Göteborgs stadsmission. På söndag kväll avslutades auktionerna på sajten Tradera.

Tradera-auktionen gav 40 100 för Skäringers jacka

Mia Skäringers skinnpaj, en av tre ikoniska jackor som hon bar under succé-turnén ”Avig Maria – no more fucks to give” gick i mål på 40 100 kronor. Köparen finns i Eskilstuna.

Bosse Sundströms hatt, som han burit under många spelningar, gav 4 655 kronor medan tavlan från Augustifamiljens första replokal i Sjömanskyrkan i Göteborg stannade på 1 890 kronor.

– Det blev en oerhört fin konsert med en fantastiskt positiv energi på, bakom och framför scenen som jag dessutom tycker känns när man kollar på skärm efteråt. Jag är stolt och glad och tacksam över att vi tillsammans med GP:s läsare också lyckades samla in så mycket pengar till Göteborgs stadsmissions viktiga arbete, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP Scen.

Julkonserten på Pustervik arrangerades av Göteborgs-Posten i samarbete med Julstaden och Göteborg & Co. Insamlingen via Swish, nummer 90 01 702 skriv GPJUL, pågår till den 20 januari.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.