Metallica höll sig inom riktvärdena.
Metallica höll sig inom riktvärdena. Bild: Robin Aron

Metallica klarade ljudnivåerna

Ljudnivåerna på Metallicas konsert på Ullevi höll sig inom riktvärdena för en publik över 13 år, det menar miljöförvaltningen. Därtill står det klart att den yngre prinsessan Estelles besök inte förändrar beslutet.

ANNONS
|

För platser dit barn under tretton år inte har tillträde får ljudnivån inte överskrida en medelljudnivå på hundra dBA. En riktlinje som Metallicas konsert på Ullevi under tisdagen ska ha klarat.

Däremot uppkom det att kronprinsessparet och den sjuåriga prinsessan Estelle besökte Ullevi. Frågan har varit om hon utsattes för skadliga ljudnivåer. Strax efter konserten kommenterade Live Nations Alexander Kihlström ärendet:

– I detta fall rör det sig om ett barn som befunnit sig i en kontrollerad miljö där ljudnivån understiger rekommendationen kring ljudnivåer från Folkhälsomyndigheten.

Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert  på Ullevi.
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi. Bild: Jonas Lindstedt/TT

Han vill dock inte bekräfta att det är prinsessan Estelle han pratar om. Det samma gäller miljöförvaltningen som enbart konstaterar att de efter att ha gjort sina kontroller fått kännedom om att ett barn under tretton år varit på konserten.

ANNONS

LÄS MER:Så tyckte prinsessan Estelle om Metallica

– Vi har undersökt det rum barnet befann sig i under konserten och landar i att det rummet inte är en del av publikområdet utan en lokal Got Event har upplåtit till Live Nation för att arbeta i under förberedelserna inför konserten. Vårt uppdrag är att kontrollera ljudnivåerna på publikområdet, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör i ett pressmeddelande.

Miljöförvaltningen konstaterar att frågan därför ligger på arbetsmiljöverkets ansvar och tar inte in det i sin bedömning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS