Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Christopher Robin. (Ewan McGregor) och hans gamle vän Nalle Puh. Bild: Photo Credit: Laurie Sparham

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mest allvarsamt i nya Nalle Puh-filmen

Purfärska Christopher Robin & Nalle Puh är en mix av live action och en nallebjörn som snackar. Resultatet blir allvarsamt och inte helt busenkelt för de yngsta.

Filmrecension

Nostalgi

Christopher Robin & Nalle Puh

Regi: Marc Forster, USA, 2018 (104 min)

Att Disney köpte Star Wars-rättigheterna förvånade ingen, men Nalle Puh? Kanske har man på Disneyworld tänkt sig världens sävligaste åkattraktion kallad Leta efter honungsburken?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Skämt åsido. Den gammaldags animerade Disneyfilmen Nalle Puhs film (2011), var inte så dum, den var gjord i barnboksförfattaren A A Milnes anda när figurerna elegant hoppade ut och in från boksidorna. Det hände inte så värst mycket på det yttre planet, men så ska det ju vara i en film om Puh.

Inte helt busenkelt

Purfärska Christopher Robin & Nalle Puh är en annan femma. Detta är en mix av live action och en nallebjörn som snackar, som Paddington, men inte lika roligt. Det är en mestadels allvarsam film om att ta farväl och om att åldras. Det är också en film som inledningsvis inte är busenkel för de yngsta biobesökarna att riktigt förstå. Förmodligen kommer den gruppen att tycka filmens första halvtimme är aptrist och sorgsen, rentav deprimerande.

LÄS MER: Sagan om Paddington är lika aktuell idag

I det sena 1940-talets London bor den nu fullvuxne Christopher Robin (Ewan McGregor gör rollen) tillsammans med sin fru och nioåriga dotter. Robin är en arbetsnarkoman som inte varit i Sjumilaskogen på trettio år, men naturligtvis hamnar han med hjälp av Puh där och återser vännerna från förr. Samtidigt börjar Robin så sakteliga komma till insikten att familjen är viktigare än jobbet som rationaliseringschef på ett bagageföretag. Jo, så är det säkert, men det är inget som en sjuåring kan identifiera sig med.

Hela filmen är en smula vuxenorienterad utom på slutet då Puh, Ior och Tiger inleder en räddningsaktion. Då går det undan och är klart kul när det gäller att leverera viktiga papper som Robin måste få med sig på ett jobbmöte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.