Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hussein Al Saidan och Filippa Andersson i föreställningen Skogens lilla fasa under kultursommarjobb 2017. Bild: Sidner Pierrou

Mer än dubbelt så många kultursommarjobb

Från den 1 mars finns det 200 kultursommarjobb att söka för den som är mellan 16 och 20 år. Det kan jämföras med förra årets 80 jobb.

Nytt för i år är att det blir två spelperioder, förutom den ordinarie i juli har en ny period lagts till i augusti under Göteborgs kulturkalas och Europride. Där kommer ungdomarna bland annat att jobba med barnens kulturkalas.

– Det finns så mycket kreativitet bland unga i Göteborg, därför känns det väldigt kul att i år kunna säga ja till fler, säger Johan Westergren, projektledare på kulturförvaltningen i ett pressmeddelande.

Kultursommarjobben har funnits sedan 2010 och är ett samarbete mellan Göteborgs kulturförvaltning och förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Målet är ungdomar ska få möjlighet att delta i konst- och kulturliv på professionella villkor samt ge viktig arbetslivserfarenhet. Men även att erbjuda ett kulturutbud för turister och göteborgare på gator och torg.

I antagningsprocessen arbetar projektledaren tillsammans med ett antal konstnärliga coacher för att få till en så bra rekrytering som möjligt, både vad gäller representation från hela staden bland de medverkande och vad gäller de konstnärliga uttrycken.

Det har varit hårt söktryck på kultursommarjobben. Förra året fick drygt hundra ungdomar jobb, eftersom man även kan söka i grupp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.