Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miriam Bryant under P3 Guld-galan i Partille arena. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Miriam Bryant under P3 Guld-galan i Partille arena. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Mellodrömmar har vaknat i Partille

Blir det Melodifestivalen nästa för Partille arena? Tankarna på att arrangera andra chansen i Melodifestivalen finns i alla fall hos arenachefen Daniel Claeson, rapporterar tidningen Lokalpressen Partille.

Redan när Partille arena stod klar var ambitionen tydlig: hit skulle man locka publik från konsertarenor i Göteborg. Och det har gått bra, P3 Guld har arrangerats i Partille arena de två senaste åren, till exempel.

Läs mer: Mingel, skvaller och vinnartårar på P3 Guld

Nu sneglar arenachefen Daniel Claeson mot Melodifestivalens avslutande heat före finalen, andra chansen. I en artikel i Lokalpressen Partille reflekterar Daniel Claeson om likheterna mellan arenorna i Kristianstad och Partille, som ritats av samma arkitekt och som sväljer ungefär lika mycket folk.

– Det är i så fall andra chansen som skulle kunna vara aktuellt, för de andra deltävlingarna krävs det Scandinavium-size. Men andra chansen är lite mindre och har gjorts i arenor i den här storleksordningen, så det är klart vi tänkt på det, säger han till Lokalpressen Partille.

Melodifestivalen arrangeras av SVT och Live Nation. För att få arrangera en deltävling behöver deltagande kommuner betala en grundavgift till arrangörerna. Kommunstyrelsens ordförande Stefan Svensson (M) säger till tidningen att man i grunden är positiv till idéerna.

– Men det beror på de ekonomiska och praktiska omständigheterna, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.