Chris Broderick, Dave Ellefson, Shawn Drover och Dave Mustaine i Megadeth.
Chris Broderick, Dave Ellefson, Shawn Drover och Dave Mustaine i Megadeth. Bild: Chris Pizzello

Megadeth sparkar basist efter anklagelser om sexuella övergrepp

Det amerikanska metalbandet Megadeth har sparkat basisten David Ellefson efter anklagelser om sexuella övergrepp, skriver The Guardian. Ellefson ska ha groomat minderåriga tjejer online.

ANNONS
|

Under måndagen meddelade det amerikanska trash metal-bandet Megadeth att basisten David Ellefson inte längre är en del av gruppen. Detta efter att han anklagats för sexuella övergrepp, då han ska ha groomat minderåriga tjejer online via videor och meddelanden, skriver The Guardian.

De senaste veckorna har skärmdumpar av explicita meddelanden och videor som Ellefson påståtts skickat figurerat i sociala medier, vilket lett till att bandet nu splittras.

LÄS MER:At the Gates plöjer som ett ånglok över allt och alla

”Vi tar inte detta beslutet lättvindigt. Även om vi inte vet varje detalj av det som hänt, (...), är det som redan avslöjats nog för att vi inte ska kunna arbeta tillsammans i framtiden”, skriver bandet på Twitter.

ANNONS

David Ellefson har förnekat alla anklagelser, bland annat på sitt Instagramkonto. Där kallar han meddelandena för ”privata, vuxna interaktioner som tagits ur sin kontext och manipulerats för att skapa maximalt med skada på mitt rykte, karriär och familj”, enligt Variety.

LÄS MER:Svårflörtat Graveyard får kämpa på Pustervik

David Ellefson var med och bildade Megadeth tillsammans med gitarristen Dave Mustaine 1983. Bandet har sålt mer än 50 miljoner skivor och var pionjärer inom den amerikanska thrash metal-scenen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS