Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Medieprofilen Clara Henry tävlar i Robinson

I söndagens avsnitt av "Robinson" överraskades tittarna av ett känt ansikte när 25-åriga Clara Henry plötsligt dök upp i djungeln. Medieprofilen och författaren är en av jokrarna i dokusåpans nya säsong.

I söndagens avsnitt av TV4:s långkörare "Robinson" klev Clara Henry plötsligt fram bland träden på paradisön i Fiji.

Länge har hon mörkat att hon är en av deltagarna i dokusåpans nya säsong. Men på Tv4:s hemsida poserar hon nu på bild bland palmbladen, intill en text där hon i likhet med övriga deltagare presenteras:

"Clara Henry är 25 år gammal och bor i Stockholm. Hon är medieprofil och hennes personliga sak är en anteckningsbok. Hon är en av tre utmanare i Robinson 2020".

Ber fansen om ursäkt

På Instagram ber hon sina följare om ursäkt:

"Sorry alla jag ljög för - jag åkte aldrig på sociala-medier-detox till Bali eller spelade in tv-serie på Gran Canaria" skriver hon intill en bild på sig själv med sand i ansiktet och håret, och fortsätter:

LÄS MER: "Robinson"-vinnaren ger ut sin dagbok

"Jag sökte till Robinson och kom med. Nu ska jag svälta och tävla med sand i varje kroppsöppning mån-tors & söndagar på tv4. Herregud."

Clara Henry var under tonåren ungdomsreporter på Göteborgs Posten. Hon slog igenom som influencer, bloggare, och vloggare med egen Youtube-kanal. Hon är känd som programledare i både radio och tv och debuterade 2015 också som författare med boken "Ja, jag har mens, hurså?". 2017 var hon en av programledarna i Melodifestivalen.

Hennes uppgift i Robinson blir nu att utmana de andra deltagarna som efter 15 avsnitt positionerat sig och vant sig vid livet på ön. Övriga två utmanare är Christoffer Willén, 28 år, skådespelare från Stockholm och Jani Jokinen, 36 år, studerande från Motala.

Totalt medverkar 23 personer i "Robinson" 2020.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.