Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Max Martin producerar Coldplays nya album

Nu meddelar Coldplay att de är redo att släppa sitt nionde album. ”Music of the spheres” produceras av den svenska stjärnproducenten Max Martin och kommer ut i oktober.

Det var på sina sociala medier som det brittiska bandet meddelade att de har ett nytt album på gång, som släpps den 15 oktober. Redan nu på fredag kommer singeln ”Coloratura” att nå fansen, och en ytterligare låt släpps i september, enligt inlägget. Den första singeln ”Higher power” är redan ute sedan i juni, då bandet också premiärspelade den på ett lite speciellt sätt, från rymdstationen ISS.

Den svenska låtskrivaren och producenten Max Martin står för produktionen på hela albumet.

– Det här är nog vår mest svenska skiva fram tills nu. Vi har tidigare hört talas om Max och hans otroliga låtskrivande och musikproduktion. Vi känner att vi fick möjlighet att arbeta med någon som vi känner är en fenomenal talang, sa trummisen Will Champion till SVT i samband med det första singelsläppet.

– Vi är i 40-årsåldern nu och behöver fräscha idéer och ny energi och Max har det i överflöd.

Bandet har också delat med sig av en kosmisk trailer inför albumet, samt en låtlista där flera av titlarna är emojis, som till exempel ett hjärta, en jordglob eller ett evighetstecken, enligt bland annat Billboard.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.