Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Massor av intressanta gäster i GP:s mässmonter

Till GP:s monter på Bokmässan kommer en strid ström av gäster: Masha Gessen, Jaqueline Woodson, Jonas Hassen Khemiri, Clara Henry, Jonas Gardell... Dessutom blir det debatt om aktuella ämnen och frukost med olika GP-redaktioner varje dag.

– Jag är stolt över ett program som både har bredd och spets. Extra kul är det att Masha Gessen och Jaqueline Woodson som också är Bokmässans huvudgäster kommer till oss första dagen, säger Victoria Greve, GP:s kritik- och idéredaktör.

Torsdagen innehåller även samtal om nyhetsarbete, kåserier och sportjournalistik.

Debatt om uppmärksammat GP-gräv

Bland fredagens programpunkter finns Clara Henrys feministskola, Jonas Hassen Khemiris pappafunderingar och den mexikanska poeten Gloria Gervitz långa, långa dikt som aldrig blir färdig. Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Åsa Moberg talar om hur det är att älska vänstermän. Och så blir det en direktsänd debatt med utgångspunkt från GP:s granskningen av den kristna friskolan Hällebergsskolan.

Kulturredaktionen bjuder på frukost

På lördagen kommer bland andra Jonas Gardell, Silvana Imam och Björn Ranelid.

Söndagen innehåller gäster som författarparet bakom pseudonymen Lars Kepler, Alexander och Alexandra Ahndoril, deckarförfattaren Mari Jungstedt, Svenska Akademiens tidigare ständige sekreterare Peter Engdahl och tv-journalisterna Anna Hedenmo och Janne Josefsson. Och så går det att vinna böcker.

– Jag hoppas att många läsare kommer till GP:s monter för att lyssna på spännande samtal, och så ser jag fram emot kulturredaktionens frukost på lördagen där läsarna kan möta oss och prata om böcker, säger Victoria Greve.

Göteborgs-Postens monter hittar ni som vanligt på plan 2 vid rulltrapporna. (G01:25, G01:28, G01:29)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.