Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Omslagsbild till Ms Marvel nummer 2 2014. Bild: Jorge Molina
Omslagsbild till Ms Marvel nummer 2 2014. Bild: Jorge Molina

Marvel gör film om sin första muslimska superhjälte

Serieförlaget har stora planer för Kamala Khan, mer känd som Ms Marvel.

Superhjälten Ms Marvel, som fick sin nuvarande form 2014, är den första muslimska rollfiguren att ha en egen tidning i amerikanska serieförlaget Marvels utgivning. Kritiker i USA har hyllat seriefiguren för att vara en positiv representation av muslimska amerikaner.

Definitivt på ritbordet

I en intervju med BBC avslöjar nu företagets vd Kevin Feige att Marvel har filmplaner för henne.

– Ms Marvel, den muslimska hjälten som inspirerats av Captain Marvel (en annan seriefigur som snart får en egen film i Marvels cinematiska universum), finns definitivt på vårt ritbord, säger han.

När hon inte bekämpar brott har Kamala Khan som hon egentligen heter fullt upp med att hantera tillvaron som amerikansk-pakistansk tonåring i New Jersey. Till hennes superkrafter hör förmågan att förlänga sina kroppsdelar, samt att göra sig själv gigantisk eller superliten, allt efter vad situationen kräver.

Borde gå till pakistansk skådis

Någon casting har inte ägt rum än, men enligt BBC spekuleras det att Kamala Khan alias Ms Marvel kan komma att gestaltas av den indiska skådespelaren Priyanka Chopra, som redan gör karaktärens röst i mobilspelet Marvel: Avengers Academy. En invändning som lyfts av Twitter-användare är dock att rollen borde gå till en pakistansk skådespelare.

Feige ger inga detaljer, utöver att det som planeras för Ms Marvel kommer efter Captain Marvel-filmen som väntas ha premiär 2019. Captain Marvel har Brie Larson i huvudrollen och är företagets första film med en kvinnlig huvudperson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.