Maria Mendiola till vänster.
Maria Mendiola till vänster. Bild: BERTIL ERICSON

Maria Mendiola från gruppen Baccara har gått bort – 69 år gammal

Maria Mendiola, en av medlemmarna i den spanska discoduon Baccara, har avlidit under dagen, 69 år gammal, detta skriver gruppen på sitt officiella Instagramkonto. Gruppen bildades 1977 och har framfört låtar som bland annat "Yes Sir, I Can Boogie" och "Sorry, I'm a Lady".

ANNONS
|

Duon Baccara bildades i Madrid 1977 av Maria Mendiola och Mayte Mateos och fick stor genomslagskraft med låten "Yes Sir, I Can Boogie" vilket än idag är deras mest spelade låt och har sålts i 16 miljoner exemplar. Gruppen blandade ofta disco med pop och traditionell spansk folkmusik och representerade Luxemburg i Eurovision Song Contest 1978 med låten "Parlez-vous français?".

Gruppen fanns endast i fyra år, därefter splittrades gruppen men de båda medlemmarna fortsatte att, för sig själva, turnera och släppa musik under namnet Baccara.

Enligt den spanska nyhetssidan Formula TV ska Maria Mendiola ha dött runt lunch idag den 11 september, omgiven av sina nära och kära.

ANNONS

Maria Mendiola blev 69 år gammal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS