Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Margaux Dietz skriver erotisk roman – ”Saknade något lite sexigt på marknaden”

En av landets största influencers Margaux Dietz har tidigare skrivit en bok för barn, men tar nu klivet över till barnförbjuden litteratur. Hennes kommande bok är en erotisk vuxenroman som ges ut i höst.
– Jag saknade något på marknaden som var spännande, lite sexigt och väldigt tillgängligt, säger Dietz på Youtube.

Under onsdagen gjorde en av landets största influencers, Margaux Dietz ett nytt avslöjande i sin vlogg på Youtube. Dietz, som tidigare skrivit ”Your best life” och barnboken ”Arnold reser till Sydafrika” som mottog en våg av kritik i höstas, kommer nu att ge ut sin första bok för vuxna. Den här gången tar influencern sig an ett nytt ämne – erotik.

– Jag tyckte att det saknades något på marknaden som var spännande, lite sexigt och väldigt tillgängligt. Det blir en blandning av ”50 shades of grey” och ”Sex and the city” men också väldigt nutida, säger Dietz i sin senaste vlogg som publicerades på onsdagen.

Dietz fortsätter hos Bookmark förlag där hon tidigare givits ut. I ett pressmeddelande säger förlagets litterära chef Ebba Barrett Bandh att ”det är en spännande upprättelseberättelse som är lika delar humor som allvar. Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med denna titel”.

LÄS MER: Är inte Margaux Dietz en riktig författare?

Samarbetar med spökskrivare

Dietz berättar att den erotiska romanen kommer ut i höst, och att hon författat den tillsammans med en spökskrivare, som i vloggen kallas för influencerns ”extrahjärna”.

– Det är spännande, intressant, och självutlämnande på ett sätt att skriva erotik, men något som jag redan älskar, säger hon i vloggen.

Boken kommer att utspela sig i Stockholm och visst innehåll kommer att bygga på egna erfarenheter. Men berättelsen är fiktiv enligt influencern.

På Instagram lades det även ut ett litet videoklipp med en scen där Dietz sitter i en mjukt belyst bar, och förbi går kvinnan Destiny, huvudkaraktären i boken. Under klippet står det: ”Boken handlar om rätten till njutning och att vi kvinnor inte ska behöva be om ursäkt för vår sexualitet”. Boken blir Dietz skönlitterära debut, och i vår är hon även aktuell med barnbok nummer två.

LÄS MER: Förlaget pudlar om Margaux Dietz kritiserade barnbok

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.