Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Marcus Birro och Mona Sahlin i Filip och Fredriks frågesport

”På spåret”-vinnaren Marcus Birro och tidigare statsrådet Mona Sahlin uppges bilda par när programmet startar om i mars.

Frågeprogrammet ”Alla mot alla” har gått som tåget i Kanal 5 och vill gärna se sig själva som en lite brôtigare variant på SVT:s ”På spåret”. I mars väntar omgång två av den pågående femte säsongen, de medverkande ska enligt kanalen presenteras inom kort.

Enligt säkra källor med god insyn i produktionen som GP haft kontakt med utgörs dock ett av paren av författaren och ex-göteborgaren Marcus Birro som tävlar tillsammans Mona Sahlin, bland annat tidigare socialdemokratisk partiledare och under en period vice statsminister i Ingvar Carlssons regering.

– Det låter onekligen som ett både spännande och otippat par, men det enda jag kan säga just nu är att vi kommer att presentera de tävlande paren i omgång två inom kort, säger Anders Kilander, pressansvarig för ”Alla mot alla med Filip och Fredrik” på Discovery+ och Kanal 5.

Marcus Birro, som tillsammans med författarkollegan Johanna Koljonen vann ”På spåret” 2010, har uppenbarligen varit sugen på att testa sina förmågor även hos Filip och Fredrik. Så sent som i december twittrade han: ”Alla mot Alla är fan det bästa jag sett på kommersiell teve på evigheter.”

Marcus Birro ägnar sig i övrigt just nu bland annat åt flera bokprojekt, bland annat skriver han på Lasse Berghagens kommande biografi.

LÄS MER: Mona Sahlin om boken, lögnerna och avskedet till politiken

LÄS MER: Sommar i P1: Mona Sahlin

LÄS MER: Birro skriver Berghagens memoarer

Mona Sahlin har på senare år hållit sig undan det offentliga livet men sommarpratade förra året i P1 och utkom även med boken ”Makt lös” där hon skrev om sin syn på de affärer, skandaler och drev som präglat delar av hennes karriär.

Måndagens avsnitt av ”Alla mot alla” lockade 328 000 tittare. Det är 64 avsnitt per säsong, med 16 par totalt som tävlar. Omgång två av den pågående femte säsongen inleds den 22 mars.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.