Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Jensner blir chef för Moderna i Malmö

Moderna museet i Malmö värvar från Dunkers kulturhus i Helsingborg. Magnus Jensner blir chef för det nya konstmuseet.
- Hela idén om att starta en ny verksamhet känns oerhört spännande, säger Magnus Jensner om blivande jobbet.
Han är för närvarande försteintendent vid Dunkers kulturhus i Helsingborg. Vid en presskonferens i Stockholm meddelades på torsdagen att han blir ny chef för Moderna museet i Malmö.
Museets filial i Rooseums gamla lokaler i Malmö öppnar under hösten 2009. Den ska ha ett självständigt utställningsprogram i samarbete med både Moderna museet i Stockholm och andra internationella institutioner.
Magnus Jensner säger att han nu ska börja dra upp riktlinjerna tillsammans med ledningen för modermuseet. Även om det ännu är för tidigt att formulera en målsättning hoppas han bidra till en nyanserad bild av modernismen. Han är också säker på att museet kommer att vara intressant även utanför Öresundsregionen.
- Absolut. Det kommer att bli en institution som arbetar på toppnivå, ett tillskott till det stora utbud som redan finns i regionen.
Magnus Jensner är bosatt i Malmö och redan före första arbetsdagen hemtam i huset. Före Dunkers kulturhus, som han varit på sedan starten 2002, jobbade han i flera år på dåvarande Rooseum. Under en tid var han också konsthallens tillförordnade chef.
- Jo, visst kan jag lokalerna, men de ska byggas om ganska väsentligt, säger Magnus Jensner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.