Lydia Sandgrens ”Samlade verk” hyllas i The Guardian

Lydia Sandgrens debutroman gjorde succé när den kom 2020. Nu har den kommit ut på engelska – och hyllas i en recension i The Guardian. ”En enastående debut”, skriver kritikern Barney Norris.

ANNONS

Lydia Sandgrens tegelsten till debut har vunnit Augustpriset och sålts till 14 olika förlag utomlands. Nu har boken, som utspelar sig i Göteborg, getts ut på engelska. I en recension i The Guardian kallas den ”enastående”.

”Det är ytterst gripande material, och om den inte hade innehållit över 700 sidor, hade ’Samlade verk’ varit en av de där böckerna man läser i en enda sittning”, skriver recensenten Barney Norris.

I recensionen kallas romanen ”magnifik” och ”smärtsamt vacker”. Men Norris skriver också att han kände sig snuvad på det klimax som Sandgren så mästerligt bäddat för under de första 650 sidorna.

ANNONS

”Collected works”, som romanen heter på engelska, ges ut på det brittiska förlaget Pushkin press.

LÄS MER:Lydia Sandgren får arbets-stipendium för sin nya roman

LÄS MER:Min del av Göteborg: Landala av Lydia Sandgren

LÄS MER:Bilda dig – med de bästa kulturpoddarna

LÄS MER:Recension: ”Sommar i P1” med Lydia Sandgren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS