Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Lotta och artisterna stod för värmen i premiären

Årets premiär av ”Lotta på Liseberg” hade ingen publik. Men då stod artisterna själva för peppen, och personalen bakom produktionen hjälpte till.

Med regnet hängandes i luften var det på måndagskvällen premiär för en av sommarens populäraste traditioner – ”Lotta på Liseberg”. Men i år var det inte som vanligt, som så mycket annat. Coronaviruset satte stopp för det stora publikhavet vi är vana att se.

I snitt brukar det vara runt 8 000 sångglada besökare, på årets premiär var det runt 30 personer från media och produktionen som var ”publik”.

I år syntes ingen publik som vinkar till tv-skärmarna, i stället för in i kamerorna, och heller inga kaninöron som vi är vana att se i publikhavet.

LÄS MER: Lotta Engberg glad och tacksam att det blir allsång på Liseberg även i år

Och allsången som brukar höras på Liseberg, som ibland framförs hellre än bra när Lotta sätter mikrofonen under näsan på den glada publiken, hördes inte. Ja det var sig inte likt, men mycket annat var det. Musiken, artisterna och Lottas energi.

Klassiker hördes

I premiärprogrammet var det Victor Crone, Molly Hammar, Lise & Gertrud, Loa Falkman och Charlotte Perrelli som stod för sången. De framförde klassiker som ”Ta mig till havet”, ”Magaluf”, ”You don’t have to say you love me” och Loa rev av både Tom Jones gamla dänga ”Delilah” och hans egen mellolåt ”Symfonin”.

Men det blev fler låtar från Melodifestivalen. Victor Crone sjöng sin ”Troubled waters” och Perrelli levererade både ”Hero” och ”Tusen och en natt”, hon visade också var skåpet ska stå i ”Caruso”.

Artisterna peppade varandra

När nu publiken lyste med sin frånvaro var det andra som fick stå för peppen. På premiären var det artisterna själva och personalen bakom produktionen. Bakom kamerorna klappades och dansades det. Och artisterna stöttade varandra med både sång, klapp och värme.

Och Lotta var precis som vanligt den som ledde programmet med värme och glädje in i mål, även denna udda kväll.

Efter kvällens premiär var hon jättenöjd, men det har funnits tvivel på hur det ska gå utan publik berättar hon. Och visst saknade hon dem.

– Ja allt vi får från publiken, deras gensvar, det fattas en pusselbit, säger Lotta Engberg minuter efter premiären är över.

Lotta berättar att hon var så tacksam över artisternas värme i kväll, och hur de hjälpte till för att premiären skulle bli bra. Att de stöttade varandra när publiken inte var där.

– Vi byggde en ny pusselbit för att fylla den platsen.

LÄS MER: Lotta Engberg och Stefan Odelberg är Bingolottos nya programledare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.