Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Lotta Engberg och Stefan Odelberg är Bingolottos nya programledare

Under kvällens säsongsavslutning avslöjades vem som tar över efter Rickard Olsson och leder Bingolotto framöver. För första gången blir det en duo – Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

I april meddelade Rickard Olsson att han slutar. Han hade sedan en tid tillbaka haft förkylningssymptom, i stället hade veteranen Lotta Engberg klivit in och vikarierat. Nu valde han att lämna helt.

– Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, sade han enligt ett pressmeddelande.

När Bingolotto under söndagen gjorde sitt sista avsnitt för säsongen stod det klart att Lotta Engberg blir kvar som programledare. Men hon är inte ensam, i stället kommer rollen att pendla mellan henne och Stefan Odelberg.

– Det ska du veta att jag är fruktansvärt glad att vi är två som ska göra detta, säger Lotta Engberg.

Varför då?

– Jo, för det blir inte sämre ju fler kockar man är, det blir bättre. Sen är både Stefan och jag givers, vilket är väldigt skönt, säger hon.

– Jag kände när jag fick beskedet, att det finns ingen som passar bättre att jobba ihop med, svarar Stefan Odelberg.

Stefan Odelberg och Lotta Engberg, Bingolottos nya programledare-duo förbereder sig inför kvällens bingolotto-inspelning. Bild: Robin Aron
Stefan Odelberg och Lotta Engberg, Bingolottos nya programledare-duo förbereder sig inför kvällens bingolotto-inspelning. Bild: Robin Aron

En veteran och en nykomling

Det är förstås en viss skillnad i rutin. Även om Stefan Odelberg sedan länge är en van underhållare på scenen, med sin komedi och magi, har han inte lett några större tv-program. Han har vid ett tillfälle hoppat in som vikarie i Bingolotto. Men det dröjer nog ändå en stund innan han är uppe i Lotta Engbergs 162 avsnitt.

LÄS MER: TV4 bryter samarbete med Alexander Bard

Göteborgaren berättar att det här är något han drömt om och aktivt jobbat mot.

– Man kanske går på en folkhögskola eller ett gymnasium och tänker att man ska få jobb när perioden är slut. Får man inte det, är det okej. Då kan man ha en skön sommar. Men mitt mål, det jag har arbetat för med mitt artisteri, har varit att få ett sånt här jobb och speciellt Bingolotto, säger han.

Ska dela upp avsnittet

Framöver kommer de att dela upp avsnitten, men också dyka in i varandras. De båda hintar om att de kanske kommer att genomföra ett magi-trick som Stefan Odelberg gjorde under deras första gemensamma gig.

– Det var uppstarten av Diggiloo, innan det var en turné. Då höll du på med Siw Malmkvist där i en låda, säger Lotta.

– Ja, jag delade henne till låten ”Tunna skivor”, svarar Stefan och börjar berätta om tricket innan Lotta Enberg teaterviskar:

– Berätta inte detta vi kan ju göra det i programmet.

– Men jag får kanske ringa och prata med Siwan först, säger hon en stund senare.

Stefan Odelberg och Lotta Engberg, Bingolottos nya programledare-duo. Göteborg. Bild: Robin Aron
Stefan Odelberg och Lotta Engberg, Bingolottos nya programledare-duo. Göteborg. Bild: Robin Aron

LÄS MER: Rickard Olsson lämnar "Bingolotto"

LÄS MER: Succé för Bingolottos Uppesittarkväll – gav 60 miljoner till föreningslivet

Lotta Engberg

Född och uppvuxen: Överkalix, Lycksele, Pajala, Laxå

Ålder: 57 år

Favoritförening: Luleå Hockey

Antal programledaruppdrag i Bingolotto: 162

Har dessutom: Sju deltagande i Melodifestivalen, varit programledare för ”Söndagsöppet” 2000–2002 och är sedan 2004 allsångsledare för ”Lotta på Liseberg”

Stefan Odelberg

Född och uppvuxen: Göteborg

Ålder: 45 år

Favoritförening: Bjurslätts IF

Antal programledaruppdrag i Bingolotto: 1

Har dessutom: Gjort 731 föreställningar som showartist i Cabaret Lorensberg. Varit programledare för Semestercharmören i SVT och medverkat i program som ”Prat i kvadrat”, ”Allsång på Skansen”, ”Carin 21.30” och som illusionist i ”Fenomen”

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.