Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lotta Engberg och Rickard Olsson leder Bingolottos nyårsspecial ihop. Bildet: Peter Knutson och Mathias Otterberg.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lotta Engberg och Rickard Olsson gör åter tv ihop

Det har gått 16 år sedan sist. Nu återförenas Lotta Engberg och Rickard Olsson i Bingolottos nyårsspecial, skriver Aftonbladet.

– Det känns fantastiskt, säger Lotta Engberg till Aftonbladet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den här hösten har Rickard Olsson åter tagit över det anrika programmet Bingolotto, som sänds från en studio i Göteborg. Han kommer också att leda det traditionsenliga uppesittarprogrammet kvällen före julafton.

LÄS MER: Lotta Engberg: "Jag fortsätter gärna"

Men till nyårsspecialen får han sällskap av en annan stark Göteborgsprofil, nämligen Lotta Engberg. Senast de arbetade tillsammans var i SVT:s Söndagsöppet i början på 2000-talet.

Engberg, som själv ledde programmet 2008-2011, tog åter över Bingolotto efter Ingvar Oldsberg för knappt ett år sedan. Under våren ledde hon det växelvis med Agneta Sjödin.

LÄS MER: Oldsberg sparkades i sin lägenhet

"Ett brinnande hjärta för Bingolotto"

Nu laddar hon för en egen julshow hon ska ha i Norrland. Men sedan blir det alltså ett gästspel på nyårsafton, i ett direktsänd Bingolotto.

– Det ska bli jättekul. Jag har alltid haft ett brinnande hjärta för Bingolotto. Och så är det ju fantastiskt att man faktiskt kan vinna och att det är vanliga människor som gör det. Samtalen med bingospelarna är den stora charmen, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER: Ingvar Oldsberg anmäler TV4

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.