Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Lotta Engberg får kulturpris och egen spårvagn

Lotta Engberg tilldelas Göteborgs kulturpris – och snart rullar en spårvagn med hennes namn på Göteborgs gator.
– Jag är så glad, jag har väntat ett halvår på att få berätta detta, säger Lotta Engberg.

Varje år delar Göteborg ut ett kulturpris till en känd göteborgsprofil. Denna gången är det den folkkära programledaren och musikern Lotta Engbergs tur att ta emot det.

”Listan är gedigen, men för oss göteborgare ligger Lotta på Liseberg och Bingolotto varmt om hjärtat där hon underhållit oss med stor glädje. Som programledare och musiker lyser hennes humor och värme verkligen igenom”, skriver Göteborgs spårvägar i ett pressmeddelande.

Imorgon fredag, 20 maj, tar Lotta emot Göteborgs kulturpris för 2021 och i samband med det namnges också en av de nya spårvagnarna av modell M33 efter henne.

– Jag är så glad, jag har väntat ett halvår på att få berätta detta och nu är det äntligen dags. Det ska bli så kul att få kulturpriset, men framför allt att få en spårvagn i mitt namn, säger Lotta.

”Det betyder mycket”

– Det betyder mycket för mig. Jag är ju en flicka från Pajala, som har kommit hit och får bo i detta fantastiska Göteborg, leda Lotta på Liseberg och nu ska jag få en spårvagn tillägnad mig, det känns underbart.

Spårvagnen som kommer prydas av Lottas namn finns att se under morgondagen på Drottningtorget i Göteborg.

– Fredag kl 16 på Drottningtorget kan allmänheten se prisutdelningen och när namnet på spårvagnen visas för första gången, säger Robert Lindberg, pressansvarig på Göteborgs Spårvägar.

Några andra kända personer som fått spårvagnar döpta efter sig är Håkan Hellström, Carl Einar Häckner och Marianne Mörck.

LÄS OCKSÅ: Mikkey Dee från Motörhead får sitt namn på spårvagn

LÄS OCKSÅ: Marianne Mörck får egen spårvagn

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.