Radio- och tv-huset.
Radio- och tv-huset. Bild: Johanna Wallin

Locket på om P4 Göteborgs kanalchef

Tomas Gustafsson är inte längre kanalchef för P4 Göteborg. Det uppger Sveriges Radio. Men varför vill ingen berätta.
– Jag kan inte kommentera det. Det pågår en process med arbetsgivaren, säger Tomas Gustafsson själv.

ANNONS
|

Patrik Paulsson är facklig representant för Journalistförbundet. Han berättar att han i måndags fick besked om att Tomas Gustafsson inte längre arbetar som kanalchef, utan att det nu pågår förhandlingar med arbetsgivaren. Sedan dess har det varit tyst.

– Många är väldigt upprörda och det är förstås flera som undrar vad det är som händer, men jag har inga svar att ge. Det är en lite märklig situation, säger Patrik Paulsson.

Sedan beskedet har den tidigare programutvecklingschefen Karin Janson klivit inom som tillförordnad kanalchef. Enligt Patrik Paulsson fortsätter arbetet som vanligt på P4 Göteborg, även om mycket fortfarande är ovisst.

ANNONS

Har ni fått veta när ni ska få mer information?

– Nej.

Kommer rekrytera en ny chef

Gunilla Sax är områdeschef för Sveriges Radio i Västsverige. Hon bekräftar att Tomas Gustafsson inte längre är kanalchef men förtydligar att han fortfarande är anställd och att det nu pågår samtal mellan parterna. Hur det kommer sig att han lämnat sin position vill hon dock inte gå in på.

– Vi pratar inte externt om vad som händer med medarbetare eller varför.

Har du förståelse för att de anställda undrar vad som händer?

– Det förstår jag och jag är lika förtegen inför dem som externt. Jag förstår att det finns ett intresse och att det kan kännas berättigat, kanske just när det gäller en chef, men det intresset blir ändå underordnat medarbetarens integritet.

Gunilla Sax förklarar att de nu kommer att påbörja arbetet med att rekrytera en ny kanalchef.

Tror du att lyssnarna kommer att märka att Tomas Gustafsson inte kommer till jobbet som kanalchef framöver?

– Jag tror att lyssnarna nog mest märker av våra medarbetare som hörs i radion, säger Gunilla Sax.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS