Live Nation upphör med all sin aktivitet i Ryssland

Konsertjätten kommer sluta marknadsföra shower och göra affärer med Ryssland, enligt ett nytt uttalande.

ANNONS
|

Live Nation, världens största konsertarrangör, ansluter sig nu till de företag som upphör med sin aktivitet i Ryssland med anledning av kriget i Ukraina, rapporterar NPR.

”Live Nation ansluter sig till världen och fördömer kraftfullt Rysslands invasion av Ukraina. Vi kommer inte marknadsföra shower i Ryssland och vi kommer inte att göra affärer med Ryssland. Vi håller just nu på att se över våra säljare så att vi kan upphöra att arbeta med alla Rysslandsbaserade leverantörer” skriver företaget i ett uttalande.

Nyheten kommer kort efter att svenska Spotify igår meddelat att de stänger ner sitt kontor i Ryssland på obestämd tid. Detta efter omfattande kritik från bland annat svenska Musikerförbundet.

ANNONS

Även flera artister har ställt in sina konserter i landet. Bland dem Green Day, The Killers, Iggy Pop och Nick Cave. Svenska rockbandet Lucifer och hiphopkollektivet Drain Gang ställer också in, enligt P3 Musiknyheter.

LÄS MER:Spotify stänger sitt kontor i Ryssland på obestämd tid

LÄS MER:Musikerförbundet: ”Helt verklighetsfrånvänt av Spotify”

LÄS MER:Recension: ”Flashback forever – showen”, Lisebergsteatern

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS