Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anna Book under vinterns Melodifestivalmingel i Eskilstuna. Bild: Naina Helén Jåma/TT

”Lite smått chockartat” – Anna Book sjuk i corona

Schagerprofilen Anna Book hade ”stora och viktiga jobb” framför sig. Men i måndags testade hon positivt för corona. Nu är allting avblåst.

Det var på Instagram som den folkkära och populära sångerskan Anna Book i måndags berättade att hon smittats av corona.

”I går fick jag lite smått chockartat veta att mitt PCR-test för covid-19 i lördags visar att jag faktiskt bär på coronaviruset” skriver hon i sitt flöde.

LÄS MER: Donald Trump bagatelliserar coronaviruset

Anna Book tog testet som en ”extra försiktighetsåtgärd” då hon hade flera jobb på gång framöver, men uppger att hon blev rejält överraskad av det positiva svaret då hon inte känt sig det minsta sjuk eller uppvisat några av de symtom (hosta, feber, huvudvärk, svårigheter att andas, smakbortfall) som brukar höra covid-19 till.

LÄS MER: Diskningar, nakenchocker och plagiat vi minns

”Jag ber för att jag tar mig igenom detta så bra som det bara går”, skriver Anna Book på Instagram

Nu kommer artisten att tillbringa två veckor i karantän och inte lämna sitt hem förrän hon testat negativt.

”Ekonomiskt börjar det bli mer kännbart nu och inte ens jag klarar av att leva på precis ingenting,” skiver Anna Book också.

View this post on Instagram

Igår fick jag lite smått chockartat veta att mitt PCR-test för covid-19 i lördags visar att jag faktiskt bär på coronaviruset. Jag tog testet då jag hade mycket stora och viktiga jobb framför mig nu närmsta tiden och det var såklart en nödvändighet och en extra försiktighetsåtgärd för både min och andras säkerhet att testa mig. Det var jag inte ensam om att göra heller, då vi alla skrivit på papper att detta såklart var en nödvändighet och förutsättning för oss alla för att kunna jobba och vara bland människor i produktion. Jag blev dock chockad av mitt Positiva besked igår kväll, då jag inte känner mig sjuk alls, har regelbundet hela året kollat min temp, inte haft ont i kroppen, huvudvärk, feber, hosta, svårt att andas, smakbortfall mm som verkar höra corona / covid-19 till. Gjort test för antikroppar som varit negativt. Så därför har jag hela tiden fortsatt att vara mer försiktig än oförsiktig, levt fortsatt än mer stillsamt och jag har flitigt privat använt mig av alla mina munskydd som jag köpt, spritar mina händer konstant, dragit ner på mitt sociala umgänge och mina övriga aktiviteter och mest varit hemma mer eller mindre hela tiden. Så fort jag visste att jag skulle testas för covid-19 så bokade jag även ansvarsfullt av ALLT jag hade inbokat nu under helgen, även om jag inte kände mig sjuk och fortfarande inte gör det. Mer finns att läsa på min story och jag ber er respektera att det är lika svårt för mig som för någon annan som drabbas, så snälla håll en god ton 🙏🏼Jag kommer göra allt i min makt för att bli frisk och inte smitta en enda människa 🙏🏼❤️😔 Så ledsen för detta och oron och ovetskapen och faktiskt bristen på att få hjälp nu, känns mest oroväckande - har ringt sååå många samtal - alla säger olika och tyvärr är bemötandet inte speciellt trevligt JUST NU 😔 Så var rädda om er och alla i er närhet och som ni möter 🙏🏼❤️🙏🏼❤️🙏🏼❤️ Kärlek och respekt Anna.

A post shared by Anna Toledano Book (@annatoledanobook) on

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.