Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Liseberg ska ta extra betalt för sina konserter

Livekonserterna på Liseberg med stjärnor från Sverige och hela världen har hittills ingått i entréavgiften. Nu ändras prismodellen.

Från och med i år införs en ny prismodell vid konsertkvällarna på Stora scenen. Anledningen är förändringar i musikbranschen som gör att artister blir dyrare och dyrare att boka.

Efter klockan 18.00 kommer entrén till parken istället att vara 295 kr under de kvällar då det är konsert på Stora scenen.

LÄS MER: Världsstjärnan klar för Liseberg

– Det handlar om konserter på Stora scenen och Lotta på Liseberg, men inte på Lilla scenen och inte när det är dans på Polketten, om det inte sammanfaller med någon av de stora konserterna, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, till GP.

Då ingår även ett Lisebergskort som ger entré till resterande öppetdagar och konserter samma år. Den ordinarie Lisebergsentrén på 120 kr kommer fortfarande att gälla innan 18:00.

– Det här paradigmskiftet i musikbranschen blir bara tydligare och tydligare. Nu är det liveframträdanden som står för artisternas inkomster och inte försäljningen av plattor som tidigare har varit det dominerande, säger Per Alexanderson.

LÄS MER: Ny hiphop-festival på Liseberg

Den nya prismodellen är samma som bland annat Gröna Lund i Stockholm har, det vill säga att entréavgiften höjs vid ett bestämt klockslag under de kvällar som det är konserter.

– Vi resonerar så att vi inför en valfrihet. Du kan fortfarande betala samma pris som innan, men då får du se till att komma innan 18.00. Det är klart att vi vill sälja så många årskort som möjligt, säger Per Alexanderson och fortsätter:

– Har du årskortet kan du fortfarande komma och gå som du vill.

Ett årskort på Liseberg kostar 295 kr ger fri entré hela året.

Artister klara för Lisebergs Stora scen 2020:

11 juni Joel Alme och Jakob Hellman

15 juli Gwen Stefani

23 juli Brad Paisley

28 juli Yusuf/Cat Stevens

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.