Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Liseberg söker Sveriges modigaste för skräckfylld natt

Istället för det vanliga Halloween-firandet bjuder Liseberg in fyra vänner för att se om de klarar en natt på Spökhotellet Gasten.
– Vi får se om de kommer att få någon sömn! säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Eftersom Liseberg kommer att hålla stängt året ut har höstens firande av Halloween ställts in.

Istället kommer Liseberg att bjuda in fyra modiga vänner för att se om de kan klara en hel natt på Spökhotellet Gasten.

– Vi har haft lite av en tradition att skrämma våra besökare under Halloween. Och eftersom vi inte har något tillstånd att vara öppet i år kom vi på den här idén, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg, och fortsätter:

LÄS MER: Det rimmar dåligt med ett stängt Liseberg

– Vanligtvis brukar man gå en rundtur på led, men nu kommer vi istället att göra i ordning sovplatser till dessa modiga. Vi får se om de kommer att få någon sömn!

Övernattningen äger rum under höstlovet natten mellan den 29 och 30 oktober. Både upplevelsen och sovplatserna kommer att vara corona-anpassade.

– Spökhotellet Gasten är det som funnits längst och eftersom det handlar om en övernattning kändes det mest logiskt att köra just där. Man får checka in och sedan är upp till en själv att se om man klarar natten, säger Ebba Källeskog.

Jag lovar att de kommer att bli rädda!

Men är det så att man faktiskt vill bryta finns det även en back-up. Då blir man istället förflyttad till en stuga i Lisebergsbyn.

– Jag lovar att de kommer att bli rädda! försäkrar Ebba Källeskog.

Om man känner sig redo att anta utmaningen måste man fylla i en ansökan på deras hemsida senast den 25 oktober. I ansökan får man även fylla i vad som skrämmer en mest, allt från clowner och zombies till blod och mörker.

LÄS MER: Liseberg ställde in – nu står han med 30 000 pumpor

– Det är lite för att ta dem på pulsen och se vad som skrämmer dem. Vi har ett grundkoncept, men som kan anpassas särskilt efter vad som gör just dem rädda, berättar Ebba Källeskog.

I samband med övernattningen ska Liseberg även göra en kortfilm för att dokumentera upplevelsen. I den kommer deltagarna att intervjuas om hur det känns innan och hur tankarna går, och hur de sedan mår efteråt.

– Det blir något som de kan spara och i efterhand se tillbaka på, säger Ebba Källeskog.

LÄS MER: Efter regeringens besked: Inget Halloween på Liseberg

Men man behöver inte vara någon skräckfilmsfantast för att bli antagen.

– Vi söker de som är allra modigast. Men man kan vara modig på olika sätt. Vi kommer att gå på hur man motiverar att man kommer att klara det, säger Ebba Källeskog och fortsätter:

– Eftersom man söker med sina kompisar kan även sammanhållningen i gruppen och hur bra man är på att stötta varandra spela in.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.