Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det blir med högsta sannolikhet ingen Jul på Liseberg i år. Bild: Bengt Kjellin

Liseberg om ministrarnas besked: ”Ingen förändring alls”

Under tisdagen höll Inrikesminister Mikael Damberg (S) och kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) en presskonferens om nya publikregler. Där nämndes att Folkhälsomyndigheten ska se över nya regler för nöjesparker.
– Det är inget nytt egentligen, säger Stefan Wern, informatör på Liseberg.

Maxtaket på femtio personer ligger kvar som huvudregel berättade ministrarna Mikael Damberg och Amanda Lind under tisdagens presskonferens. Däremot görs ett undantag för restauranger. Nästa vecka ska man också fatta beslut om att höja taket till 500 personer för sittande publik på exempelvis teatrar, konserter och matcher.

Under presentation nämndes också att Folkhälsomyndigheten får i uppdrag att analysera förutsättningar för att ändra reglerna för bland annat sport utomhus, demonstrationer, mässor och nöjesparker.

– Det är inget nytt egentligen. Det har de kommunicerat tidigare att de ska se över ordningslagen, säger Stefan Wern.

LÄS MER: Andersen: ”Ser mycket mörkt ut för jul på Liseberg”

Liseberg har tidigare aviserat att man med all sannolikhet kommer att behöva ställa in sin julsäsong.

– Det tåget går nu. Det ser mycket mörkt ut för Jul på Liseberg nu, vi behöver börja arbetet nu för att kunna öppna till jul, konstaterar vd:n Andreas Andersen förra veckan.

Trots att nöjesparker nämndes i tisdagens besked menar Stefan Wern att det är osannolikt att det blir någon ändring på det beslutet.

– När kan nya förslag på regler komma? Är det inom 24 timmar? Är det två veckor? För oss är det en stor skillnad. Eftersom de inte sätter ett fast datum är det egentligen ingen förändring alls, säger han.

Texten uppdateras.

LÄS MER: Det rimmar dåligt med ett stängt Liseberg

LÄS MER: Klartecken för julbord på Liseberg

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.